Hiekkalaatikko laukussa, eli luovuudesta rakkaudella. Kasvojen värittäminen.

//

Miten värittää iho?

Iho on hauska ja hieman haastavakin väritettävä. Usein ajattelee helposti, että ihossa on vain yhtä värisävyä ja käsi hakeutuu kuin automaattisesti ruskean tai vaaleapunaisen kynän luokse. Iho ei kuitenkaan koskaan ole tasaisesti vain yhtä väriä tai värisävyä.

Ihon väriin vaikuttavat esimerkiksi valaistus, varjot, ihmisen ikä, terveydentila, ihmisen etnisyys, ympäristö, vaatetuksen värit, meikkaus/maskeeraus jne.

Värittäessä iho on mitä herkullisin paikka leikitellä väreillä ja väriyhdistelmillä. Seuraavaksi yksi tapa miten lähestyä ihoa ja ihon värittämistä. Värittäessä tekniikka, käytetyt värit, paperin laatu ja työvälineet vaikuttavat tietenkin myös lopputulokseen.

Esimerkki kuvani on Hanna Karlzonin Magisk Gryning- värityskirjasta. Kuvassa haastetta värittämiseen lisäävät pienet yksityiskohdat mitä on runsaasti, kasvillisuus, korut ja tatuoinnit.

Lähden tavoittelemaan tällä kertaa Pohjois-Eurooppalaista ihon väriä.

Aloitan värittämisen krominkeltaisella värillä (Bruynzeel). Käyn kaikki ihoalueet kevyesti lävitse unohtamatta kaulaa, dekolteeta ja korvia.
Seuraavaksi valitsen tumman vihreän värin (Stabilo Color 979/520) millä etsin kasvoista ja kaulalta varjokohtia. Väritän niitä myös hyvin kevyellä otteella. Varjoalueita kasvoissa löytyy usein esim. silmien alueella etenkin yläluomissa, huulissa ja huulten ympäriltä ja nenän alta ja sen ympäriltä, hiusrajasta ja korvista.
Tumman punaisella värillä (Stabilo Trio 1960/315) etsin lisää sävyjä esim. poskiin ja huuliin. Jatkan yhä hyvin kevyellä kädellä.
Seuraavaksi otan tumman sinisen kynän (Bruynzeel) ja syvennän varjokohtia. Esim. sieraimet ja hiusraja.
Vaalean ruskealla kynällä (Bruynzeel) tuon seuraavaksi värisävyjä yhteen. Käytän kynää yhä kevyellä kädellä. (kuva)
Seuraavaksi valitsen vaalean oranssin vesivärikynän (Crelando Watercolor) ja korostan poskia. kevyesti lisään väriä poskiin ja hieman nenän ympärille. Lopuksi käytän hieman kostutettua sivellintä ja levitän sekä aktivoin väriä.
Muulle ihoalueille teen saman kuin edellä mutta käyttäen sitruunan keltaista vesivärikynää. ( Crelando Watercolor)
Lisään iholle pähkinän ruskeaa vesiväriä (Derwent Graphitint Chestnut) varjokohtiin, kulmakarvoihin ja muualle ja levitän sen vedellä.
Lisäsin sinoperin punaista väriä huuliin (Bruynzeel). Sekä vaalean ruskeaa korviin. (Bruynzeel)
Tähtitatuoinnit päätin värittää (ArtMaster Mortar) tumman ruskealla.
Lisäsin vaalean lohen punaista (Renaissance) ja valkoista (MasterArt White Rock) värikynää sinne tänne iholle pehmentämään ja sitomaan värejä yhteen

Miten värittää silmät?

Aivan kuten ihokin, silmät ovat harvoin tasaväriset. Silmienkin värisävyyn vaikuttavat useat seikat aina geeneistä, ikään, terveyteen, valaistukseen, piilolinsseihin, silmälaseihin, vaatetukseen jne.

Aloitin värittämällä silmän värikalvot kokonaan vaalean sinisellä ( ArtMaster Powder Blue). Kuvassa silmässä on jo mustuainen mustana valmiina sekä valokohta. Aivan värikalvojen reunaan tein tummanruskealla (Derwent Graphitint Chestnut) ohuet rajaukset.
Preussin sinisellä tein toisen kerroksen suoraan värikalvoille edellisen kerroksen päälle. (Bruynzeel)
Lisäsin silmiin vielä harmaan sinistä (ArtMaster Rock Blue)
Tämän jälkeen väritin silmämunat valkoisella (ArtMaster White Rock)
Lisäsin yläsilmäluomiin valkoista ( ArtMaster White Rock) ja mintun vihreää ( ArtMaster Bermuda) Kuva
Tein silmäkulmiin myöhemmin myös pienet sinoperin punaiset pisteet (Rruynzeel) ja hieman lisäsin harmaata (ArtMaster Rock Blue) silmämuniin.

Miten värittää hiukset?

Hiukset eivat nekään ole yleensä vain yhtäainoaa värisävyä vaan hiuksista löytyy useita värisävyjä tässäkin moni seikka vaikuttaa hiustenväriin, Ikä, terveys, värjäys, valaistus jne.

Aloitin värittämällä hiuksia vaalean ruskealla kauttaaltaan (Bruynzeel) kevyellä kädellä.
lisäsin tumman oranssia ( Bruynzeel) sinne tänne kevyellä kädellä.
ja vielä sinoperin punaista (Bryynzeel)
Sen jälkeen käytin vaaleaa okraa ja väritin sillä kaikki hiukset ( Berol Colourcraft Topaz61)
Hiusrajaan kasvojen lähelle lisäsin vaaleanruskeaa luomaan varjoja (Bruynzeel)
Lopuksi väritin kaikki hiukset sitruunan keltaisella (Bruynzeel) Ja lisäilin sinne tänne vielä vaalean ruskeaa ( Bruynzeel.)
Kuvan taustaan valitsin (MasterArtin Rock Blue) harmaasinisen. Sekä päätin piirtää hahmolle preussin sinisen paidan (Bruynzeel)

Kuvissa kerron mitä kyniä ja värisävyjä käytin. Tämä vain viitteeksi. Voit käyttää juuri niitä kyniä, värejä ja sävyjä mitä sinulla on ja mistä pidät itse. Viimeistelin kuvan värittämällä kasvit ja korut. Myöhemmin lisään kuvan valmiista värityksestä Blogiin.

Värittämisen iloa! Tv. Janika

Klubitalo Sarastuksen jäsenet

Tämän tunnuksen takaa kirjoittavat Porin Klubitalo Sarastuksen jäsenet.

Vastaa

Your email address will not be published.