Klubitalon retki Reposaareen 20.9.2022

Moikka! Olen Tuomas ja aloitin viime viikon keskiviikkona Klubitalo Sarastuksella kuntouttavassa työtoiminnassa. Ensimmäisenä päivänäni Klubitalolla pääsin pikaisesti tutustumaan itse talon toimijoihin. Syksyn suunnitelmissa onkin vielä tutustua paremmin esimerkiksi Into-hankkeen toimintaan.

Klubitalolla oloni toisella viikolla pääsin tutustumaan kävijöihin hieman paremmin tiistain mainion Reposaaren retkemme ansiosta. Lähdimme hyvin ravittuina aamupalan jälkeen noin kello yhdeksän aikoihin kohti Reposaarta. Reissulle startattiin muutamankin auton voimin. Itse matka kohteeseen sujui melko moitteettomasti ja nopeasti. Takapenkiltä kuului puheensorinaa. Itse olin jostain syystä laittanut takin kiinni. Sainkin sitten kärvistellä auton kuumuutta. Olisinpa vaan arvannut, miten kylmä tuuli perillä odottaa.

Saavuttuamme perille Reposaareen, Junnilan leirikeskukselle, suuntasimme heti kävellen Linnakepuistoon. Siellä kiertelimme ja tutkiskelimme ympäristöä. Osa porukasta kävi myös ihailemassa maisemia korkealla tähystystornissa. Kävelimme myös rannalle kuvia ottamaan ja maisemia ihailemaan. Itse pääsin ensimmäistä kertaa keräämään tyrnimarjoja suoraan luonnosta ja maistamaan niitä. Ne olivat kirpakkoja, mutta makeita. Tykkäsin kovasti!

Retki päättyi muun muassa makkaran paistoon Junnilan leirikeskuksella. Osa käväisi myös lähirannassa ihailemassa joutsenia. Grillipaikka sijaitsi pienen Junnilanjärven rannalla. Kaunis maisema oli siis ehdottomasti taattu. Minulle kerrottiin, että järven rannalla otetaan paljon kuvia hääpareista. En kyllä yhtään ihmettele, sillä niin kuvauksellinen paikka on kuitenkin kyseessä.

Matka takaisin Klubitalolle sujui melkoisen hiljaisissa tunnelmissa. Ihmiset olivat selvästi jo hieman väsähtäneitä meri-ilman vaikutuksesta. Itse huomasin kyseisen asian jo kesällä Yyterissä käydessäni.

Reissu pilvisessä syyssäässä meren rannalla oli ihan mukavaa vaihtelua pitkään nukkumiselle. Aamu-uninen kiittää ja kuittaa!

Klubitalo Sarastuksen jäsenet

Tämän tunnuksen takaa kirjoittavat Porin Klubitalo Sarastuksen jäsenet.

Vastaa

Your email address will not be published.