Kivet ja kristallit – parantava voima

/

Alkusanat omasta kokemuksesta

Pienestä pitäen kivet ovat vetäneet puoleensa. Kesälomamatkoilla vanhempieni kanssa keräsin aina joka paikasta kiviä. Isompana matkustaessani eri maissa, aina matkalaukussani matkusti takaisin päin kiviä.

Kiviä löytyy niin kotimaasta kuin Pohjois-Norjasta ja Kreikan eri saarilta. On kuivalta maalta poimittuja kiviä, mutta myös Välimerestä sukellettuja.

omat tämän hetkiset kiveni

Kreikan reissuilla oli se hauskaa, että ystäväni makasi tuntikausia ottaen aurinkoa ja minä olin meressä. Aina uimalasit päässä, naama vedessä.

Vasta viime vuosina minua on alkanut kiinnostaa enemmän kivien ja kristallien parantava voima. Aloin lukea Voi Hyvin – lehdestä eri artikkeleja, siirtyen netin ihmeelliseen maailmaan hakemaan lisätietoa.

Tosin vasta viimeisen reilun vuoden aikan aloin tutustua konkreettisesti eri kiviin. Sain rakkaalta ihmiseltä ametistin ja kehoituksen hieroa kiveä lievittääkseni stressiä tai ärtymystä. Sain myös kuulla, että ametististä voisi olla apua migreeneihini.

Olin aivan innoissani ja aloin heti kantaa kiveä mukanani. Tarpeen tullen hieroin kiveä. Ja voipi olla, että saatan olla herkkäuskoinen, mutta minusta tuntuu että ne toimii.

Ametisti – Viisauden ja rauhan kivi

Mitä ametisti symboloi?

Ametisti oli seitsemäs jalokivi, jonka kreikkalaisen mytologian viisas Iakkhos antoi Apollonius Tyanalaiselle, kunnioituksen ja arvon merkiksi. Ametisti on rakkauden, totuuden, kärsimyksen, intohimon ja toivon symboli. Ametisti tuo onnea ja antaa kestävyyttä.

Ametistin merkitykseksi mainitaan, että ametisti tasapainottaa tunnekuohuja, lievittää stressiä, vihaa, ärtymystä ja ahdistusta. Ametisti voi hoitaa myös monia kehon kiputiloja, erityisesti siitä koetaan olevan apua päänsärkyjen kanssa. Ametisti on myös hyvä makuuhuonekivi.

oma ametistini

Ametisti kuuluu kvartsiryhmään, ollen kvartsin muunnos ja sitä käytetään korukivenä. Ametistin väri vaihtelee violetista purppuranpunaiseen, arvokkaimpia ovat tummat ametistit. Ametisti voi olla läpinäkyvä tai läpikuultava. Vaaleinta, läpinäkyvää ametistia kutsutaan enkeliametistiksi.

Kreikkalaiset uskoivat ametistin suojelevan kantajaansa viinan kiroilta. Sen nimi kreikaksi tarkoittaakin ”ei juovuksissa” eli raitis. Antiikin kreikkalaisten ja roomalaisten pikaritkin oli tämän vuoksi koristettu ametisteilla.

Voimakivi ametisti

Ametisti auttaa surevia, jotka ovat menettänet läheisensä. Ametisti auttaa myös univaikeuksiin, koti-ikävään, särkyihin ja hermostuneisuuteen. Se saattaa auttaa myös fibromyalgiaan sekä vähentää päänsärkyjäkin. Ametisti suojelee myös painajaisilta, taikuudelta, noituudelta ja mustalta magialta.

Suomen Lapista löytyvä ametisti on lähellä pohjoisnapaa, ja siksi siihen on latautunut huomattavan paljon pohjoisen puhdasta energiaa. Se on siksi erittäin voimakkaasti elämän tarkoitusta ja suuntaa valottava kvartsi. Se auttaa ihmistä tiedostamaan oman kuninkuutensa omassa elämässään.

Ametisti voimistaa ja rauhoittaa mieltä ja tunteita, poistaen samalla ahdistusta. Se tarjoaa viisautta ja ymmärrystä. Ametisti kantaa mukanaan tulen ja intohimon voimaa sekä luovuutta ja henkisyyttä.

Ametisti muodostaa kantajansa valoa sädehtivän energiakentän eli auran ympärille, suojaavan kehän. Kehän sisälle ei pääse ulkopuolelta negatiivista energiaa tai hyökkäyksiä ja näin suojatun auransa sisällä ihminen voi levollisesti suuntautua kohti suurempaa henkisyyttä.

Enkeliametisti. Violetti. Kärjellinen kide. Korkeaa energiaa, joka tuo yhteyden enkeleihin sekä heidän välittämäänsä tietoon.

Enkelin valtikka-ametisti. Vaaleanvioletti. Kärjessä on harvinainen kuutiomuoto. Keskittää energiaa voimakkaasti. Korkeiden enkeleiden voima kanavoituu ja kohdistuu kärjen kautta.

Kirkas ametisti. Violetti. Kirkas ja voimakas energia. Säteilee ametistin energiaa moninkertaisella voimakkuudella.

Ruusuametisti. Vaaleanvioletti ja vaaleanpunainen kidesykerö. Ruusukvartsin ja ametistin ominaisuudet yhdistettyinä.

Vera Cruz-ametisti. Violetti. Kohdistaa ametistin energiaa hyvin terävästi ja tarkasti. On hyvä työskentelykivi vaativaan puhdistamiseen. Voimakasenerginen kivi.

Spirit-ametisti. Violetti kidesykerö, jossa kymmeniä tai satoja pieniä kidekärkiä. Erittäin korkeaa energiaa välittävä kivi. Avaa kruunuchakraa ja välittää tietoa.

Ametriini. Violettia, keltaista tai oranssia. Tunnetaan myös nimellä trystiini tai sen kauppanimellä bolivianiitti, on luonnossa esiintyvä kvartsi. Se on ametistin ja sitriinin sekoitus violettien ja keltaisten tai oranssien alueiden kanssa. Viisas hoitaja, joka herättää oppimaan.

Ametisti on yksi suosituimmista meditointikivistä.

Ametistin kirkas ja selkeyttävä energia hoitaa erityisesti pään aluetta, aivoja, ajattelua ja intuitiota.

Ametisti opastaa ja auttaa löytämään syvimmältä sisimmästämme kuuluvat äänet ja tulkitsemaan niitä oikein. Ametisti opettaa myös luottamaan tähän sisäiseen ääneemme ja tekemään ratkaisuja sen pohjalta.

Ametisti on luojayhteyskivi, joka tukee intuition ja kruunuchakran yhteyttä henkeen ja korkeampaan tietoisuuteen.

Seuraavana vuorossa fluoriitti.

Klubitalo Sarastuksen jäsenet

Tämän tunnuksen takaa kirjoittavat Porin Klubitalo Sarastuksen jäsenet.

Vastaa

Your email address will not be published.