Tuomas eurovisionsblogg: Melodifestivalen 2023 på svenska

Lähde: svenska.yle.fi

Jag har älskat Melodifestivalen så mycket att jag tänkte skriva lite om årets festival.

Deltävling 1: Göteborg (4. februari)

Festivalen har startat och jag är jätte ivrig. Men förstås det är sant att allting blir tråkigt om du tillbringar för mycket tid med det. Jag tänker att Mello är en av dem. Sånger lät så otillräcklig och program var lite amatörmässigt.

Personligen jag tyckte om Eva Rydberg och Ewa Roos. Men en sång med vintage-/charleston-vibbar är inte som beskaffats vara svenska folkets favorit. Jag också bidade mycket om Tone Sekelius och hennes sång. Det var inte ägnad för Tone och jag tänkte att hennes förra årets låt ”My Way” var mycket bättre. Därtill lät det att Jon Henrik Fjällgren skulle ha sjungit sina låt redan många gånger tidigare.

Melodifestivalen har börjat vara minsann likadan varje år.

Deltävling 2: Linköping (11. februari)

Andra deltävlingen inhållade en ukrainska bekräftelsen Maria Sur. Hon var absolut bäst. Ingen tvivel. Framträdandet och låten var bättre än alla andra tillsammans. Hon är också jätte sympatisk person med en stark bakgrundsberättelse som kan vinna mycket röster genom sakens natur. Men jag hoppas att om Maria ska vinner att hon vinner på grund av hennes låt och inte att hon kommer från Ukraina. Ytterligare Maria jag tyckte om låt ”Mer av dig” som var sjungen av Theoz. Lite mer party och schlager än förra årets låt ”Som du vill”.

Fullständigt andra deltävlingen var bättre än första. Programledare Jesper Rönndahl gjorde lite disputabel paus sketcher. Farah Abadi som också presenterade var ändå kompetent som tidigare. Hon ledde Melodifestivalen som andra programledare i förra årets tävling. Även så bra var det naturligt att hon ska vara med i år också.

Deltävling 3: Lidköping (18. februari)

Tredje deltävlingen tog plats i Lidköping som ligger vid Sveriges största sjön Vänern. Men den här deltävlinger var inte störst hittills.

Jag måste säga att norska tvillingarna Marcus & Martinus hade den bästa showen men låten var jätte slätstruken. Man måste tänka som svensk person om den här sången var bästa i deltävlingen. Jag måste säga att det gav en själlös känsla. Om jag tänker att den bästa i deltävlingen jag måste nämna nu artist heter Ida-Lova. Hennes vackra svensk ballad var min absoluta favorit. Hon fick femte plats. Ibland jag kan inte förstå svenskar. Men man måste fatta att ballader inte är sånger som svensk rösta på så ofta.

Det har varit kanske lite tröttande turné med Mello i år. Jag kan bara tänka att otillräckliga låter är för en skuld i tävlingen och allt är avsiktlig. Men först jag måste lyssna på en viss låt.

Deltävling 4: Malmö (25. februari)

En viss låt som jag tänkte att är Eurovisions vinnaren Loreens låt som heter ”Tattoo”. Något speciellt hände med Loreens ”Euphoria” och nu är hon tillbaka med en tilltalande show. Två bildskärmar liksom pressar sångaren emellan. Det låtar hemskt men är mycket vackert och även teatraliskt. Loreen ska vinna Melodifestival i år! Jag är som 99 procent säker med den. Jag tänker också att deltävling 4 hade andra stor favorit för finalen. Smash Into Pieces serverade en rock nummer med ett modernt show. Sången heter ”Six Feet Under” och det är jätte Melodifestivalens rock med en stark refräng. Fullständigt den här deltävlingen var mycket bättre än alla andra deltävlingar tillsammans.

Man kanske kan säga att allting var klart från början. Loreen skulle ta vinsten och åka till Liverpool. Nu vi kan vänta hur bra hon klarar av Sveriges representation i Storbritannien. Hon är redan en stor favorit.

Klubitalo Sarastuksen jäsenet

Tämän tunnuksen takaa kirjoittavat Porin Klubitalo Sarastuksen jäsenet.

Vastaa

Your email address will not be published.