Patamamman Ässäblogi

/

Ässät – Saipa 18.1.2023

Peliin lähdettiin jännistä asetelmista. Ässät on sarjataulukossa 55 pisteellä sijalla 9. Ässien edellä on Jukurit 56 pisteellä ja yksi peli enemmän pelattuna. 10. sijalla on KooKoo kaksi pistettä perässä, mutta saman verran pelejä pelattuna kuin Ässillä 39.

Ässät ilmoitti viikkoraportissaan viikolle 3, että kokoonpanossa ei ole poissaolijoita. Iltaan lähdettiin siis seuraavalla kokoonpanolla:

kokoonpano

Ennen peliä kunnioitettiin pitkäaikaisen johtokunnan jäsenen Olavi Luodon muistoa hiljaisella hetkellä. 96-vuotiaana pois nukkunut Luoto toimi Ässien johtokunnan jäsenenä 1970-1995 yhteensä 15 kauden ajan. Ässien varapuheenjohtajana vuosina 1982-1989 sekä Liiga-joukkueen joukkueenjohtajana 1989-1991. Ässien kunniagalleriaan Luoto valittiin vuonna 2020 ja hänen tähtensä löytyy West Areenan tähdistöstä C- ja D-katsomoiden kulmasta.

ig: patamammamaiju

1.erä:

0:33 Ässät aloittaa hurjana pelin, tuntuu ettei Saipa edes tajua pelin alkaneen. Nikolas Matinpalo saa kiekon siniviivalla ja laukoo ensimmäisen kiekon kohti Saipan maalissa ollutta Niclas Westerholmia. Kiekko uppoaa maaliin ja pelikello näyttää ensimmäiselle maalille 33 sekunttia. Syöttäjään Ässien 1-0 maaliin ei kirjata.

3:18 Ville Vainikainen Saipasta ottaa 2min koukkaamisesta jäähyä. Ässät ei saa ylivoimalla maalia. Yksi kohtalainen maalipaikka saadaan, mutta Westerholm on parempi tällä kertaa.

14:35 Saipa saa hyökkäyksen Ässien päätyyn. Hienon kuvion päätteeksi Ville Vainikainen upottaa kiekon Rubinin selän taakse. Syöttäjiksi merkitään Valtteri Lipiäinen ja Hugo Rikkilä.

Ensimmäisen erän loppu pelataan ilman tilastomerkintöjä ja toiseen erään lähdetään tilanteesta 1-1.

2. erä:

23:50 Ässien kultakypärä, paras pistemies Ian McCoshen, ottaa 2min jäähyn kiinnipitämisestä. ”Kossu” ei ole tyytyväinen tuomareiden päätökseen ja pudistelee päätään.

24:38 Saipa rankaisee Ässiä jäähystä ja Valtteri Ojantakanen tekee ylivoimalla 1-2 maalin. Syöttäjiksi merkitään Antoine Morand ja Valtteri Lipiäinen.

Ässien peli näyttää puuroiselta. Hyvä alku on ammuttu alas Saipan nopeudella ja näyttää jopa siltä, että Ässät olisi lopettanut taistelun.

 ”Ruvetkaa nyt saa…. pelaamaan jo”. ”Mistä teille maksetaan?” Siinä pari huutoa yleisöstä, joka alkaa turhautua Ässien toisen erän tekemiseen.

33:39 Veikko Loimaranta saa 2min jäähyn koukkaamisesta.

35:41 Ässien ylivoima ei ole kovin laadukasta, mutta samalla hetkellä kun Loimarannan jäähy loppuu, tuomarin käsi on pystyssä Saipalle tulevan jäähyn merkiksi, Valtteri Viirret vetää siniviivalta ja Derek Barach ohjaa matkalta kiekon maaliin. Viirretin lisäksi syöttäjäksi merkitään Joakim Rohdin.

37:43 Saipa saa rangaistuslaukauksen Aleksi Heimosalmen huitoessa Saipa pelaajaa. Kuningas Rubin on voimakkaampi ja torjuu Valtteri Ojantakasen vedon patjalla.

Toinen erä päättyy tilanteessa 2-2. Erä ei missään mielessä ollut Ässien paras mahdollinen. Mutta viimeiseen erään lähdetään jännissä asetelmissa.

3. erä:

Heti alkuun Ässät aloittaa vauhdilla. Hyvä tilanne, mutta ”Kossun” kipakka veto pomppaa tolpasta ulos.

47:41 Ässät joutuu alivoimalle. Joakim Rohdin joutuu 2 min jäähylle huitomisesta.

Ässät selviää alivoimasta, mutta peli tasoittuu. Saipa ilmoittautuu taisteluun voitosta. Saipa saa muutaman vedon, mutta Ässien onneksi kiekko viuhuu jopa tyhjästä maalista ohi.

Tässä vaiheessa ilmoitetaan katsojamäärä. Illan teemana on opiskelijapeli ja katsojia on mukavasti 3660.

57:43 Jesse Joensuu antaa Kalle Maalahdelle hienon pommitaklauksen. Taklaus on täysin puhdas. Maalahti jää jäähän makaamaan ja Jesse kaartaa maalin eteen, saa nappisyötön ja kapteeni ei epäröi. Kiekko sinkoaa maaliin upealla vedolla. Isomäen katsomo hullaantuu ja ”Jesse”- huudot raikuu. Maalahti saadaan Saipan vaihtopenkille ja Saipa protestoi. Mutta hetken väännön jälkeen tuomari tekee Saipan vaihtopenkillä raivoaville valmentajille selväksi, että Joensuun taklaus Maalahteen oli puhdas. Jessen 3-2 maaliin merkitään syöttäjiksi Derek Barach ja Niklas Appelgren.

58:08 Saipan Joonas Oden ottaa2 min jäähyn kampituksesta. Saipan vaihtoaitiossa kuohuu. Kaksi valmentajaa yrittää huitoa tuomareille, että Saipa haluaa aikalisän. Tuomari ei näe.

Peli pyörii Ässien puolustusalueella. Saipan maalivahti Westerholm seisoo maalilla käsi pystyssä odottaen kutsua vaihtoaitioon, että Saipa saisi viidennen pelaajan jäälle. Menee pitkään ennen kuin valmennus näyttää hänelle merkkiä ja Westerholm luistelee vauhdilla vaihtoaitioon. Niin vauhdilla, että melkein kaataa vaihtopenkillä seisoneen puolustajan.

59:18 Saipa mokaa Ässien alueella ja kiekkoon pääsee Joakim Rohdin, joka syöttää Derek Barachille. Derek karkaa ja Veikko Loimaranta heilauttaa mailansa ”Barryn” jalkoihin. ”Barry” kaatuu, tuomari nostaa käden ylös jäähyn merkiksi ja ”Barry” tekee maalin kädellään. Maali hyväksytään, koska maali olisi tullut joka tapauksessa.

Peli päättyy ja katsojat huutavat riemuissaan. Saipan valmennus ei ole tyytyväinen.

Poistuessaan jään kautta kohti pukuhuonetta, molemmilla valmentajilla käy suu tuomariston suuntaan. Tuomari ei kauaa kuuntele vaan näyttää rangaistuksen. 20min sopimaton käytös tuomaristoa kohtaan –pelirangaistus.

Ässät kiittää katsojia. Poistuvat jäältä ja hetken päästä palaavat joukkueen ja yleisön yhteisiin voiton juhliin. Seuraa HUH-tuuletus ja lopuksi seisomakatsomo huutaa vielä maalivahti Rubinia. Rubin ottaa yleisön iloksi vatsaliu’un, jonka jälkeen poistuu taputtaen kohti pukukoppia.

Sarastus auringot:

🌞🌞🌞 Jesse Joensuu

🌞🌞 Derek Barach

🌞 Nikolas Matinpalo

Tunteikas ottelu takana. Perjantaina 20.1. seuraava kotiottelu Tapparaan vastaan ja 21.1 lauantaina on vuorossa derby-peli rakasta vihollista Lukkoa vastaan.

-Patamamma Maiju-

Klubitalo Sarastuksen jäsenet

Tämän tunnuksen takaa kirjoittavat Porin Klubitalo Sarastuksen jäsenet.

Vastaa

Your email address will not be published.