Blogi ahvenen kalastuksesta

Lähde Wikipedia

Yleistä tietoa ahvenen kalastuksesta

Ahven on suosittu kala sen hyvän lihan ansiosta. Sitä voi kalastaa monella tavalla, vaikka verkoilla, virvelillä, ongella, pilkillä ja pitkäsiimalla. Ahven on yleinen suomalainen kala. Tässä blogissa esittelen ahvenen kalastusta yleisesti.

Onginta

Ahventa voi kalastaa hyvin ongella. Syötiksi kannattaa käyttää onkimadon lisäksi myös kalanfilettä, katkarapua tai vaikka taikinanpalaa.

Koukuksi ahvenen ongintaan voi käyttää aika pientä koukkua ahvenen pienen suun takia. Kemiallisesti teroitetut koukut ovat hyvä valinta.

Rannalta kalastaessa kannattaa käyttää pitkää onkivapaa. Ahvenet ovat yleensä vähän syvemmässä vedessä, ei rannan lähellä.

Siimana on hyvä olla kestävä siima. Saaliiksi saadut ahvenet voivat olla aika painavia. Välillä myös haavi on hyvä apu ahvenen onginnassa.

Ahvenen verkkokalastus

Ahventa voi saada satunnaisesti verkoilla syvästä vedestä. Yleensä ahvenen verkkokalastus kannattaa suunnata matalaan veteen. Ahvenet ovat esimerkiksi saarten rannoilla vähän syvemmässä vedessä.

Ahvenen kalastus virvelillä

Ahventa voi kalastaa virvelillä vaikka erilaisilla lipoilla ja pienillä lusikoilla.

Erityisesti ultralight-välineet, eli kevyet välineet ovat hyviä ahvenen kalastukseen. Kelan on hyvä olla haspel- eli avokela.

Virvelillä voi kalastaa myös heitto-ongella, missä on siiman päässä koho, paino ja koukku.

Ahvenen pilkintä

Pieniä ahvenia voi aika helposti saada pilkillä järviltä. Ahvenen pilkintään käytetään yleisesti mormuskoita ja välillä pystypilkkiä. Syöttinä on usein kärpäsentoukka.

Jos on mahdollista saada saaliiksi isoja ahvenia, kannattaa käyttää jarrullisia pilkkivapoja, jotta siima ei katkea.

Klubitalo Sarastuksen jäsenet

Tämän tunnuksen takaa kirjoittavat Porin Klubitalo Sarastuksen jäsenet.

Vastaa

Your email address will not be published.