Blogi heavy metallista

Yleistä tietoa heavy metallista

Heavy metal on raskas musiikkilaji. Siinä kitaroissa on raskas särö ja laulaja laulaa välillä kovaa ja korkealta. Maailmassa on paljon heavy metal yhtyeitä. Tässä blogissa esittelen heavy metallia yleisesti.

Heavy metallin historia

Synty

Heavy metallin juuret tulevat psykedeelisestä rockista ja blues rockista. Nuoret yhtyeet alkoivat 1960 ja 1970 luvun taitteessa soittamaan musiikkia, mitä silloin jo kutsuttiin heavy metalliksi. Näitä yhtyeitä olivat muun muassa Black Sabbath ja Deep Purple.

Tärkeitä ensimmäisiä julkaisuja heavy metallille olivat Black Sabbathin julkaisut Paranoid ja Black Sabbath. Muita olivat muun muassa Deep Purplen Deep Purple in Rock.

1980-luku

1980-luvulla alkoi tulla bändejä, mitkä soittivat musiikkityyliä ”New Wave of British Heavy Metal”. Näitä olivat esimerkiksi Iron Maiden ja Motörhead.

Näihin aikoihin alkoi myös kitaravirtuoosit tulla tunnetuksi, muun muassa Yngwie Malmsteen ja Randy Rhoads.

Tällöin myös äärimetalliyhtyeet vaikuttivat heavy metallin kehitykseen, esimerkiksi Brittiläinen Venom.

1980-luvun lopulla 1990-alussa tuli suosituksi grungea soittavat yhtyeet. Sellainen oli esimerkiksi Nirvana.

2000-luku

2000-luvulla on tullut paljon uusia heavy metal-yhtyeitä. On myös kuunneltu vanhoja klassikkoja, esimerkiksi Ozzy Osbournen vanhoja kappaleita.

Heavy metal-yhtye

Heavy metal-yhtyeessä on perinteisesti rumpali, soolokitaristi, komppikitaristi, laulaja ja basisti. Välillä yhtyeisiin on kuulunut myös kosketinsoittaja.

Kitarassa on heavyssä raskas särö ja välillä bassossakin käytetään säröä. Kitaroissa käytetään myös usein niin sanottua takamikkiä, mistä tulee hevimpi soundi.

Rummuissa käytetään heavyssä melkein aina tuplapedaalia bassorummun tavallisen pedaalin sijaan.

Heavy metallin maailma

Heavy metallissa kerrotaan usein synkistä asioista.

Kuvat mitä esiintyy esimerkiksi heavy levyjen kansissa ovat välillä mustavalkoisia ja death metal levyissä on kannessa usein hautausmaita.

Heavy metallin eri lajeja

Heavy metallissa on paljon alalajeja. Näitä ovat esimerkiksi death metal, black metal, thrash metal ja vaikka nu metal.

Black metal kertoo paljon synkistä luontoaiheisista asioista. Kaikkiin heavy metallin alalajeihin voi liittyä silti pakanallisia sävyjä.

Klubitalo Sarastuksen jäsenet

Tämän tunnuksen takaa kirjoittavat Porin Klubitalo Sarastuksen jäsenet.

Vastaa

Your email address will not be published.