Hiekkalaatikko laukussa eli luovuudesta rakkaudella – Yhden teoksen syntymä

//
Janika Regelin, Pidä huoli omista asioistasi (2023)
Analoginen kollaasi A3 paperille

26.05.2023

Materiaali saapui paikalle ennen mitään varsinaista ideaa.  Syksyllä 2022 Porin kirjastossa poistettiin aikakauslehtiä. Se merkitsee sitä, että ne asetettiin yleisölle vapaasti itselle otettavaksi. Tuolla kerralla oli tarjolla kymmenittäin National Geographic- lehtiä kymmenien vuosien takaa. Otin kaikki lehdet mitä löysin. Onnekkaasti sain ystävältäni kyydin kotiin. Lehdet painoivat lähes neljäkymmentä kiloa, ellei enemmän.

Näistä lehdistä olen etsinyt materiaalia kollaaseihin pitkin kevättä. Eilen illalla istahdin työpöytäni ääreen ja sakset kädessä, tietämättä että tulisin tekemään teoksen. Otin nipun lehtiä ja valitsin YouTubesta kuunneltavaksi esitelmän kauhuelokuvien historiasta. Kun tuo yli kahden tunnin kattava luento kauhuelokuvista oli päättynyt, oli teokseni myös valmiina.

Valitsin lehdistä kuvia, mitkä syystä tai toisesta puhuttelivat minua juuri sillä hetkellä. Lisäksi leikkasin sanoja ja kirjaimia talteen tuleviin projekteihin. Vähitellen valikoimani kuvat alkoivat mielessäni liittyä yhteen. Ymmärsin tekeväni teosta.

Kuvien tarkka leikkaaminen ja yhteen sovittelu on mukavaa puuhaa. Tämän lisäksi etsin lisää kuvamateriaalia mikä sopisi mukaan teokseen.  Teoksessani on käytetty noin kymmentä lehtikuvaa eri vuosikymmeniltä, eri puolilta maailmaa. Liimasin kuvat paperiliimalla aivan tavalliselle A3 piirustuspaperille.

Tämä teos on minulle jälleen sellainen, että se avautunee itsellenikin lopullisesti vähän myöhemmin. Kuitenkin, hämmennyksestäni huolimatta, lopputulos liikuttaa minua itseäni. Pidän teostani onnistuneena.

Klubitalo Sarastuksen jäsenet

Tämän tunnuksen takaa kirjoittavat Porin Klubitalo Sarastuksen jäsenet.

Vastaa

Your email address will not be published.