Hiekkalaatikko laukussa, eli luovuudesta rakkaudella; Materiaalipankki.

///

Mikäs kumma on Materiaalipankki? Mitä siellä tehdään? Missä se sijaitsee?

Taiteilijana joka taiteilee useammalla kuin yhdellä tekniikalla, minulla on aina tarvetta mitä, eriskummallisemmalle materiaalille. Olen myös niukka varainen, mikä saattaisi asettaa rajoja luovuudelleni jos antaisin asian häiritä. 

Maailmamme ei kärsi materiaalin puutteesta.  Käyttökelpoista materiaalia on löydettävissä ja välillä jopa ilmaiseksi. Pidän silmäni ja korvani avoinna ja pohdin materiaalivalintoja lähes päivittäin. Hyödynnän usein tekemisessäni jo käytettyjä materiaaleja ja keksin niille uusia käyttötarkoituksia sekä käyttötapoja. Miksi juurikin materiaalipankki on minulle kuin taivaan lahja.

 En muista milloin ja missä kuulin ensimmäistä kertaa Kiertopisteestä ja Materiaalipankista, mutta olen iloinen, että olen tietoinen tästä erinomaisesta palvelusta.  Olen hyvin usein hyödyntänyt Materiaalipankin aarteita omissa luovissa ja taiteellisissa projekteissani.

Materiaalipankin tarkoituksena on kerätä yhteen sellaista käyttökelpoista askarteluun ja käsitöihin soveltuvaa materiaalia, joka muuten menisi kaatopaikoille.  Eli koskaan ei voi tietää tarkkaan mitä jännää Materiaalipankista löytyy. Olo on kuin löytöretkeilijällä ja lapsella jouluaattona vieraillessa Materiaalipankissa.  Materiaalipankissa inspiroituu ja innostuu etsiessä tarvikkeita tekemiseen. 

”Materiaalipankin palvelu on avoin kaikille, mutta esim. harrastekerhot, yhdistykset ja kunnan toimijat (päiväkodit, koulut, kerhot, jne.) saavat hakea materiaalia ilmaiseksi.” Esimerkiksi täällä Klubitalo Sarastuksella on olemassa asiakasnumero millä materiaalia voi hakea Klubitalo Sarastuksen käyttöön Materiaalipankista.  Henkilö asiakkaana materiaalista maksetaan nimellinen korvaus 2 €/kg ja 3€/kg kankaat.  Kuluttaja ei tarvitse asiakasnumeroa käydäkseen asioimassa Materiaalipankissa.

Olen myös aikaisemmin lahjoittanut omista materiaaleistani Materiaalipankille. Materiaalipankkiin voi lahjoittaa itsellensä tarpeetonta tavaraa minkä arvelee soveltuvan käsitöihin ja askarteluun materiaaliksi.

Sarastuksen Tee Se Itse – ryhmä on kevään aikana käyttänyt pääasiassa Materiaalipankista saatuja materiaaleja kirjojen tekemiseen.

Materiaalipankki sijaitsee osoitteessa; Satakunnankatu 28 28130 Pori

Materiaalipankki on avoinna maanantai- torstai KLO 9.00 – 16.00.

Hyödyllinen sivusto tutustua on https://www.kiertopiste.com/materiaalipankki , mistä voit katsoa esimerkiksi vinkkejä mitä materiaalia voit lahjoittaa Materiaalipankkiin ja koska lahjoituksia otetaan vastaan.

Toinen erittäin hyvä sivusto tutustua on Materiaalipankin Facebooksivu https://www.facebook.com/kiertopisteenpankit, mistä löytyy tietoa esimerkiksi poikkeuksista aukioloajoissa ja esim. tietoa Materiaalipankin ilmaispäivistä.

Klubitalo Sarastuksen jäsenet

Tämän tunnuksen takaa kirjoittavat Porin Klubitalo Sarastuksen jäsenet.

Vastaa

Your email address will not be published.