Nordic Cup 2023: Leijonat vs Tanska

21.4.2023 Isomäki Areena, Pori

Leijonien ketjut

Maalilla:
30 Lehtinen Lassi

Varalla:
45 Olkinuora Jussi

1:
60 Granlund Markus – 22 Ruotsalainen Arttu – 50 Aaltonen Juhamatti
3 Friman Niklas − 46 Saarijärvi Vili

2:
82 Pesonen Harri (A) – 13 Ruohomaa Mikael – 20 Turkulainen Jerry
38 Riikola Juuso (A) − 2 Pokka Ville

3:
72 Liukas Eetu – 62 Mattila Julius – 27 Kuokkanen Janne
52 Pelli Arttu − 23 Matinpalo Nikolas

4:
29 Oksanen Ahti – 24 Björninen Hannes – 12 Anttila Marko (C)
10 Pulli Valtteri − 7 Tuomisto Antti

13. hyökkääjä:
21 Puistola Patrik

Suomi ja Tanska tulivat pelaamaan MM-kisojen harjoitusottelun Poriin. Nordic Cup 2023- nimityksellä pelattu peli alkoi perjantaina klo 19.

Tapasin GM Jere Lehtisen ja valmentaja Ari-Pekka ”Atu” Selinin ennen peliä. Leijonat saivat Jeren ja mukaan lainata Ässien edustusjoukkueen pukukoppia. ”Mieluummin me, kuin Tanska.” naureskeli Jere ennen peliä. Jere ja Atu olivat hyvällä tuulella ennen peliä.

Ottelun mainostettiin olevan loppuunmyyty, mutta viime hetkellä tuli lippuja myyntiin. Yleisö lopulta kerrottiin olevan paikalla 5345.

Heti alussa jo näki, että katsomot jäävät vajaiksi.

Ottelu alkoi molempien joukkueiden kansallishymneillä. Ensin vierasjoukkue Tanskan ja toisena kotijoukkue Suomen. Yleisö vaisusti osallistui Maamme-lauluun. Kun peli alkoi, niin muutamia Suomi-kannustuksia kuului. Mutta aika vaisua oli.

Leijonat tuntuivat vievän peliä. Vaikka Suomi loi parempia maalipaikkoja, avausmaalin iski kuitenkin Tanskan Phillip Schultz. Vastahyökkäyksien rakentelu oli laadukasta, ja niihin vierasjoukkue enimmäkseen pyrkikin. Yksi, minkä vierailijat olivat tutkineet erittäin tarkasti, oli Leijonien ylivoimakuvio. Suomi pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa minuutin ja 49 sekunnin ajan, mutta lopulta osuma ei ollut edes lähellä.

Leijonat otti pelin edessä tapahtumia haltuunsa. Muurina oli kuitenkin Frölundassa Ruotsin SHL:ssä torjuva Frederik Dichow. Tanskalaisvahti merkkautti 33 torjuntaa, kun Lassi Lehtiselle niitä kertyi kymmenen.

Päätöserässä, kun Leijonat haki kiivaasti tasoitusta, Tanska iski uudelleen. Vastahyökkäys päättyi  Christian Wejsen viimeistelemään osumaan. Suomen kiri tuotti vielä joitakin paikkoja, mutta Dichow piti nollapelinsä.

Tunnelma jäi näin kokeneen jääkiekon seuraajan silmissä erittäin vaisuksi ja muu yleisökin taisi olla hieman samaa mieltä, että peli vaikutti välillä hyvinkin Ässämäiseltä. Katsomossa nimittäin pariinkin otteeseen kaikui Ässät – huudot.

Illan kruunasi ulkona Leijona-paitaan saadut nimikirjoitukset ja yhteiskuvat.

-Maiju-

Klubitalo Sarastuksen jäsenet

Tämän tunnuksen takaa kirjoittavat Porin Klubitalo Sarastuksen jäsenet.

Vastaa

Your email address will not be published.