Sopimusuutisia

/

Tähän päivittelen sopimusuutisia kaudelle 2023-24

17.7 Aleksi Heimonsalmi

Ässät ja Carolina Hurricanes ovat sopineet yksivuotisesta lainasopimuksesta.

Joukkueet ovat sopineet Heimon lainasopimuksesta ja puolustaja pelaa tämän kauden Porin Ässissä.

Heimo liittyy Ässien harjoitusryhmään yhteisharjoitusten alkaessa tiistaina 1. elokuuta ja puolustaja osallistuu Liiga-kauden alussa Carolinan harjoitusleirille.

Ässien oma kasvatti pelasi viime kaudella Liigan runkosarjassa 45 ottelua tehoin 4+11 =15 ja pudotuspeleissä 8 ottelua tehoin 1+2 =3.

””– Olemme erittäin tyytyväisiä, kun saamme Aleksi Heimosalmen pelaamaan vielä yhden kauden kotikaupungissaan Ässien paita päällä. Kiitokset Carolinalle sekä Heimosalmen agenttitoimistolle hyvästä yhteistyöstä lainasta ja sopimuksesta neuvoteltaessa.

– Viimeistä puolustajaa mietittäessä Heimosalmi oli meille ykkösvaihtoehto, kun tuli selväksi, että Carolinalla ei ole omaa farmiseuraa ensi kaudella. Aleksi pelasi nousujohteisen kauden ja oli erityisesti pudotuspeleissä vahvalla pelipäällä. Hän vahvistaa kiekollisten ominaisuuksien, liikkumiskykynsä sekä kätisyyden osalta hienosti meidän ensi kauden puolustustamme. Hänellä on kaikki edellytykset lyödä Liigassa toden teolla läpi ensi kaudella”, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi””


””- Sen jälkeen, kun selvisi, että Carolinalla ei ole AHL-joukkuetta tällä kaudella, oli hienoa kuulla, että Ässissä on paikka tarjolla. Tämän jälkeen ei ollut vaikea päätös jatkaa Porissa.

Koen, että täällä on loistavat mahdollisuudet kehittyä vielä lisää niin pelillisesti kuin fysiikan osalta ennen siirtymistä Pohjois-Amerikkaan”, Santahaminan urheilukoulussa varusmiespalvelustaan parhaillaan suorittava Aleksi Heimosalmi kommentoi.””

Heimosalmen lainasopimuksen myötä Ässien harjoitusryhmään kuuluu 3 maalivahtia, 10 puolustajaa ja 18 hyökkääjää.

– Emme ole tällä hetkellä aktiivisia pelaajamarkkinoilla, kun saimme etsimämme puolustajan hankittua”, urheilujohtaja Vuorinen taustoittaa

Ässien uuden kauden joukkue pelaa ensimmäiset harjoitusottelunsa 4.8. Rauman Pitsiturnauksessa ja ensimmäinen Porissa pelattava harjoitusottelu Ässät-Lukko on ohjelmassa perjantaina 25. elokuuta.

26.5 Dylan Fabre

Vauhdikas hyökkääjä siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella.

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Dylanin kanssa. 22-vuotias ranskalaishyökkääjä siirtyy Poriin Ranskan pääsarjasta Grenoblen joukkueesta, jonka riveissä Dylan pelasi runkosarjassa 42 ottelua tehoin 22+22 =44 ja pudotuspeleissä 15 ottelua tehoin 11+3 =14.

Dylan on kuulunut viime kaudet Ranskan maajoukkueen vakiokasvoihin ja hän on edustanut maatansa kahtena viime keväänä MM-kisoissa.

””- Dylan Fabre on moderni pelaaja, jonka parhaat vuodet ovat vielä edessä. Hän omaa erittäin nopeat jalat ja kykyä maalintekoon.

– Viimeiset kaudet hyökkääjä on ollut laadukkaassa suomalaisvalmennuksessa ja hän on oppinut pelin lainalaisuuksia. Tapasimme Dylanin MM-kisojen aikaan Jere Härkälän kanssa ja vakuutuimme hänen halustaan kehittyä pelaajana. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että saimme hänet Poriin, vaikka ottajia olisi ollut myös muualla”, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

””– Olen pelannut ylpeydellä oman maani sarjassa tähän asti, mutta tavoitteeni on aina ollut pelata ulkomailla. Pääsin tutustumaan Suomeen jo vuosi sitten MM-kisoissa ja ihastuin tähän maahan. Ässät tarjosi minulle mahdollisuutta ja sain seurasta, kaupungista ja kannattajista erittäin hyvää palautetta toisilta pelaajilta”, Dylan Fabre kommentoi.””

Dylan on pelannut urallaan 45 maaottelua Ranskan paidassa. Uran kohokohtina ovatkin Ranskassa voitettujen mestaruuksien ohella kahdet MM-kisat.

””– Tähän mennessä urani kohokohtia ovat kaksi Ranskan mestaruutta sekä Ranskan Cupin voitto sekä kahdet MM-kisat, joissa olen saanut edustaa maatani”, Fabre kertoi.””

Kaikissa luonnehdinnoissa pelaajasta korostuu yksi asia. Luisteluvoima. Sen hyökkääjä myöntää itsekin.

”Sanoisin, että vahvuuteni on nopeus.”

Dylan Fabre liittyy joukkueen harjoitusryhmään heinä-elokuun vaihteessa ja hän pelaa numerolla 78.

25.5. Nikolas Matinpalo siirtyy NHL:ään

Ottawa Senators on tehnyt puolustajan kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Ässissä läpimurtokauden pelannut ja kaksivuotisen jatkosopimuksen tehnyt Kola on tehnyt NHL-sopimuksen. Ottawa Senators tiedotti yksivuotisesta sopimuksesta torstaina ja sen myötä Kola siirtyy Pohjois-Amerikkaan.

Kola pelasi tällä kaudella Ässissä 51 ottelua tehoin 7+9 =16. Puolustaja pelasi tällä kaudella uransa ensimmäiset maaottelut ja tällä hetkellä hän edustaa Suomea MM-kisoissa.

””– On ollut hienoa seurata Matinpalon kehittymistä kauden aikana ja olemme seurana äärimmäisen ylpeitä hänen kehityksestään tällä kaudella.

– Kehittyminen on pelaajan kovan arkityön tulosta, missä valmennuksemme on ollut hienosti tukena. Kehityksestä on osoituksena hienot esitykset Leijonien MM-joukkueessa ja nyt NHL sopimuksen muodossa. Onnittelut Kolalle ja menestystä tulevaan”, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

Kolan siirrosta huolimatta joukkueen rakentaminen on hyvässä aikataulussa. Huomenna julkaistaan hankinta hyökkäykseen ja Ässät etsii pelaajamarkkinoilta vielä yhtä puolustajaa.

Onnea Kolalle NHL:ään.

22.5. Tuomas Salmela

Ässät on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen Salmelan kanssa. 27-vuotias puolustaja siirtyy Poriin Tampereen Ilveksestä, jonka riveissä Salmela pelasi viiden kauden ajan.

Tullessaan Tuomas tuo Liiga-kokemusta 247 runkosarjaottelun 32 pudotuspelin verran. Päättyneellä kaudella Ilveksessä hän pelasi 34 ottelua tehoin 1+2 =3.

””– Olemme erittäin tyytyväisiä, kun saimme Salmelasta jämäkän ja luotettavan puolustajan Ässien joukkueeseen. Tume on kova kamppailija ja valmis tekemään kaikkensa joukkueen voiton eteen. Kokeneena pelaajana uskomme hänen sopivan hienosti koppiimme ja porilaiseen kiekkoyhteisöön,” Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

””– Minulle tuli tunne, että maisemanvaihdos voisi tehdä hyvää ja Ässät osoitti kiinnostusta, niin siihen oli helppo tarttua. Kuulin paljon hyvää seurasta mm. Nikolas Matinpalolta. Uskon, että sovin Ässien pelityyliin.

– Olen puolustava puolustaja ja pyrin tuomaan ennen kaikkea vahvaa puolustuspeliä ja hyvää alivoimapelaamista joukkueeseen.

– Pori on kova kiekkokaupunki ja pääsin kokemaan sen tänä keväänä vastustajan näkökulmasta. Puolivälieräpeli Porissa on yksi hienoimpia pelejä tunnelmaltaan, jonka olen päässyt kokemaan. Isomäki on aina ollut vaikea paikka vierasjoukkueelle. Myös Ässien organisaatio on selvästi menossa oikeaan suuntaan,”” Tuomas Salmela kommentoi.”

Tuomas liittyy Ässien harjoitusryhmään keskiviikkona 24.5.

Tuomaksen pelinumero selviää myöhemmin.

11.5. Jonathan ja Marcus Davidsson

Ässät on tehnyt yksivuotiset pelaajasopimukset Jonathan ja Marcus Davidssonin kanssa. Ruotsalaisveljekset olivat keväällä Tapparassa voittamassa Suomen mestaruutta ja vuosi sitten he juhlivat mestaruutta sekä sarjanousua Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Jonathanon 26-vuotias laitahyökkääjä, joka on urallaan pelannut mm. 6 NHL-ottelua sekä 9 ottelua Ruotsin maajoukkueessa. Kesken viime kauden Tapparaan siirtynyt Jonathan pelasi Liigassa runkosarjassa 25 ottelua tehoin 5+7 =12 ja pudotuspeleissä 14 ottelua tehoin 1+2 =3.

Nuorempi veli Marcuson 24-vuotias keskushyökkääjä, joka on pelannut urallaan myös laitahyökkääjän paikalla. Hän on pelannut urallaan 3 aikuisten maaottelua sekä yhdet U20 MM-kisat. Marcus pelasi viime kaudella Tapparassa 31 ottelua runkosarjassa tehoin 8+15 =23 ja pudotuspeleissä 14 ottelua tehoin 4+0 =4.

””– Davidssonin veljekset ovat voittaneet viimeiset kaksi kautta putkeen sarjansa mestaruuden. Marcuksella ja Jonathanilla on juuri niitä ominaisuuksia mitä modernissa jääkiekossa tarvitaan eli nopeutta ja pelitaitavuutta sekä kykyä pelata erikoistilanteissa. Pelaajien lahjakkuus on korkealla tasolla ja ikäprofiililtaan he ovat pelaajia parhaassa iässä. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että he halusivat tulla Poriin kehittymään ja kantamaan vastuuta,” Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

””– Vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä ja pystyn liikkumaan hyvin kentällä. Halusin jatkaa pelaamista veljeni kanssa ja täällä siihen oli mahdollisuus,” Jonathan kommentoi.””

””– Ässät halusi meidät molemmat ja olemme tottuneet pelaamaan yhdessä. Olen kuullut Ässistä paljon hyvää entisiltä joukkuekavereiltani. Olen luotettava keskushyökkääjä hyvällä liikkeellä,” Marcus kommentoi.””

Marcus pelaa numerolla 70 ja velipoika Jonathan numerolla 71.

10.5. Aleksi Matinmikko

Ässät on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen ennestään tutun Aleksin kanssa. 23-vuotias puolustaja siirtyy Poriin Mestiksestä K-Espoon riveistä.

Päättynyt kausi oli Aleksille todellinen täysosuma. Puolustaja pelasi runkosarjassa 42 ottelua tehoin 13+40 =53 ja pudotuspeleissä 16 ottelua tehoin 8+4 =12.

Kausi päättyi Mestiksen mestaruuteen ja Aleksi teki Mestiksen puolustajien syöttöennätyksen (40) sekä puolustajien pudotuspelien maaliennätyksen (8). Lisäksi puolustaja voitti Mestiksen tehopörssin lukemalla +34 ja hänet valittiin kauden päätteeksi All Star-kentälliseen.

””– Aleksi Matinmikko oli mielestämme Mestiksen paras pelaaja ja on hienoa saada hänet takaisin Poriin. Joskus pelaajan kannattaa ottaa askel taaksepäin, jotta pääsee kaksi eteenpäin ja tilanne on juuri tämä ”Alen” suhteen. Hänellä on kaikki huippu-urheilijan ominaisuudet lyödä läpi myös Liigatasolla,” Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

””– Viime kausi oli Ässiltä huikea ja oli hienoa seurata, kun kaupunki eli joukkueen mukana. Tämä on tuttu paikka itselle ja sain mahdollisuuden tulla parempana versiona itsestäni takaisin, niin tämä on loistava mahdollisuus.

– Pelaajana olen paljon kypsempi kuin viime visiitillä. Sain paljon toistoja viime kaudella ja se on tuonut varmuutta ja itseluottamusta.

– Pyrin tuomaan paljon luistelua ja energiaa joukkueeseen ja haluan jokaisena iltana tuoda jotain lisäarvoa joukkueelle,” Aleksi Matinmikko kommentoi.””

Aleksi on pelannut Ässien paidassa 2019 – 2022 yhteensä 59 Liiga-ottelua. Lisäksi puolustaja pelasi 5 ottelua lainasopimuksella Turun Palloseuran riveissä.

Ässissä Aleksi pelaa numerolla 21.

5.5. Martin Lefebre

Puolustaja Lefebre siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella. 30-vuotias kanadalainen tulee Poriin Norjan pääsarjasta Stavanger Oilersin riveistä.

Päättynyt kausi oli Martinille todellinen täysosuma. Puolustaja pelasi runkosarjassa 44 ottelua tehoin 17+35 =52 ja pudotuspeleissä tahti oli vieläkin hurjempi 15 ottelua 4+15 =19. Martin valittiin sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP).

Martin oli Stavangerin mukana voittamassa mestaruutta ja lisäksi hän voitti sarjan puolustajien maali-, syöttö- sekä pistepörssin. Koko sarjan pistepörssissä puolustaja sijoittui 6. sijalle.
Martinon pelannut pitkään Euroopassa Tanskan, Saksan sekä Norjan pääsarjoissa. Hän on saavuttanut urallaan kaksi Norjan mestaruutta ja yhden Tanskan mestaruuden.

””– Martin Lefebvre on pelitaitava puolustaja, joka on voittanut Euroopassa kolme mestaruutta. Vahvan luistelunsa ja kiekollisten taitojen avulla uskomme hänellä olevan kykyjä auttaa erityisesti hyökkäyspelaamistamme. Persoonan puolesta näemme hänessä myös sopivan kokeneen pelaajan lisän koppiimme,” Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

””– Ässät on hieno ja perinteikäs organisaatio ja Liiga on yksi Euroopan parhaista sarjoista. Olen innoissani tästä haasteesta. Minulla on takanani hyviä kausia Tanskasta ja Norjasta ja haluan todistaa, että pystyn pelaamaan hyvin myös kovemmissa sarjoissa ja auttaa joukkuetta menestymään,” Martin Lefebvre kommentoi.””

Martin numerolla 40

28.4. Kasperi ”Kassu” Ojantakanen

Ässät on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Kasperin kanssa. 28-vuotias keskushyökkääjä siirtyy Poriin KooKoosta, jonka riveissä hän pelasi päättyneellä kaudella 57 ottelua tehoin 7+11 =18.

Ojantakasella on kokemusta myös Pohjois-Amerikasta, jossa hän pelasi NCAA-sarjassa neljän kauden ajan 2014 – 2018. Tämän jälkeen Helsingin Jokereiden kasvatti on edustanut vain KooKoota. Kahtena viime keväänä Ojantakanen on ollut joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja pudotuspeleissä.

””– Kasperi on luotettava ja fiksu pelaaja. Monikäyttöisenä pelaajana hänellä on kaikki edellytykset pelata erikoistilanteissa sekä eri rooleissa, jonka takia hän on aina ollut valmentajien luottopelaaja. Monen vuoden kokemus Liigasta, sekä pelaaminen isossa roolissa viime kausien aikana antavat hänelle hyvät edellytykset seuraavan askeleen ottamiseen Porissa,” Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

””– Juteltuani valmennuksen kanssa tuli vahva tunne, että minut aidosti haluttiin tänne. Tykkään siitä, mihin suuntaan Ässät on menossa ja halusin olla osana sitä ja auttaa omalta osaltani joukkuetta menestymään. Itselleni maisemanvaihdos tekee varmasti hyvää ja uskon, että Ässissä minulla on paras mahdollisuus mennä eteenpäin pelaajana.

– Koen, että pystyn vielä kehittymään ja etenkin hyökkäyspelissä pystyisin olemaan tehokkaampikin. Tavoitteena on nousta Porissa sarjan kärkihyökkääjien joukkoon.

””– Minulla on todella hyvä fiilis ensi kauden joukkueesta. Meillä on paljon jatkuvuutta viime vuodesta eli runko on pysynyt hyvin kasassa ja se on aina hyvä merkki. Meiltä löytyy taitoa, mutta myös kovuutta sekä hyvä sekoitus nuorempia ja kokeneempia pelaajia. Uskon, että Ässät on ensi kaudellakin todella vaikea vastustaja”, Kasperi Ojantakanen kommentoi.””

Kassu pelaa Ässissä numerolla 26.

26.4. Joona Riekkinen

Ässät ja Joona ovat tehneet kaksivuotisen sopimuksen. 24-vuotias puolustaja siirtyy joukkueeseen KalPasta, jonka riveissä Riekkinen pelasi viime kaudella 55 ottelua tehoin 4+5 =9.

Puolustaja on KalPan kasvatti ja hän on pelannut seurassa 191 Liiga-ottelua. Lisäksi Riekkisellä on kokemusta U20 maajoukkueesta ja hän voittanut urallaan sekä U18 että U20 SM-sarjan mestaruuden. Näiden lisäksi Joona on pelannut Mestiksessä Iisalmen Peli-Karhuissa yhteensä 37 ottelua.

””– Riekkinen on pelaaja parhaassa iässä. Hän pelasi vahvan kauden ja oli erityisesti kauden jälkimmäisellä puoliskolla KalPan parhaita puolustajia. Monipuolisena ja hyvin liikkuvana puolustajana hänellä on kaikki edellytykset nousta tulevien vuosien aikana EHT-peleihin”, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

””– Koen, että Ässissä on hyvät mahdollisuudet ottaa seuraavat kehitysaskeleet uralla ja Porissa on myös todella intohimoiset kannattajat, joten mikä sen hienompaa, kun kotipeleissä on hyvä meno.

​​​​​​​- Tavoitteena on nousta Liigan eliittiin omassa roolissa ja ennen kaikkea voittaa ja menestyä joukkueena. Tulevan kauden joukkueesta on hyvä fiilis ja meiltä löytyy sopivasti kokeneita pelaajia ja paljon nuorta taitoa,” Joona Riekkinen kommentoi.””

Joona pelaa numerolla 66.

25.4. Lassi ”Lasa” Vanhatalo

Ässät on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Lassin kanssa. 25-vuotias hyökkääjä siirtyy Ässiin Vaasan Sportista, jonka riveissä hän pelasi viime kaudella 45 ottelua tehoin 7+4 =11.

Parhaalla kaudellaan 20-21 isokokoinen (200 cm / 100 kg) hyökkääjä pelasi 44 ottelua tehoin 8+7 =15 kasvattajaseuransa Tapparan riveissä. Liigassa pelejä Lassilla on yhteensä 130.

Vanhatalolla on Liiga-kokemusta kasvattajaseurastaan Tapparasta 50 ottelun ja Sportin riveistä 80 ottelun verran.

””– Lassi Vanhatalo on isokokoinen pelaaja, joka omaa hyviä ominaisuuksia maalintekoon, sekä erikoistilanteisiin erityisesti alivoimalla.

– Näemme hänessä paljon kehityspotentiaalia. Usein isokokoisten pelaajien kehittyminen tapahtuu hieman myöhemmin, joten Lassilla on pelaajana parhaat kaudet vielä edessä. Positiivisena persoonana hän sopii hyvin meidän joukkueeseemme,” Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

””– Haluan päästä eteenpäin ja Ässät osoitti kiinnostusta. Täällä on hieno meininki ja joukkue on menossa tosi hyvään suuntaan. Olen tosi iloinen, että sain mahdollisuuden tulla mukaan tähän juttuun.

​​​​​​​- Olen kovaa töitä tekevä pelaaja. Pyrin pelaamaan hyvin ja monipuolisesti molempiin suuntiin,” Lassi Vanhatalo kommentoi.””

Lasa pelaa Ässissä numerolla 93

19.4. Nestor Noiva, Topi Vuori, Topias Rovio ja Otso Ylitalo

Ässät on kiinnittänyt nuoria lupaavia pelaajia. Nestor Noiva (2+1 seuran optiolla), Topi Vuori (2+1 seuran optiolla) sekä Topias Rovio (kaksivuotinen sopimus) liittyvät Liiga-joukkueen harjoitusryhmään ja Otso Ylitalo (2+1 seuran optiolla) liittyy U20 joukkueen harjoitusryhmään.

””– Lahjakkaiden maajoukkuetason nuorten pelaajien siirtyminen Poriin kertoo omaa kieltään seuran vetovoimasta. Isomäessä on erittäin hyvät puitteet urheiluun ja tulemme satsaamaan niiden kehittämiseen myös tulevaisuudessa.

– Laadukas valmennus ja intohimoinen kiekkokaupunki ovat vetovoimatekijöitä, joita tulemme vaalimaan jatkossakin. Ässät ja Pori ovat erinomainen paikka nuorille lupauksille kehittyä pelaajana kilpailullisessa ympäristössä”, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

Nestor Noiva siirtyy Ässiin Jokereiden U20 joukkueesta, jonka riveissä hyökkääjä saavutti keväällä SM-hopeaa. 19-vuotias Nestor pelasi runkosarjassa 42 ottelua tehoin 16+27 =43 ja pudotuspeleissä 12 ottelua tehoin 4+6 =10.

Nestor edusti myös kauden aikana U19 sekä U20 maajoukkueita yhteensä 8 ottelussa, joissa tehot olivat 5+7 =12.

Vuosi sitten hyökkääjä voitti U18 sarjan piste- sekä maalipörssin ja hänet valittiin myös sarjan parhaaksi pelaajaksi.

””– Nestor Noiva on huipputaitava ja rohkea hyökkäyssuunnan pelaaja. Hänellä on paljon potentiaalia ja ominaisuudet kehittyä, kun laadukas arki ja vaatimustaso on läsnä päivittäin. Nestor kuuluu U20 maajoukkuerinkiin ja omaa myös porilaistaustaa äitinsä kautta,” Janne Vuorinen kommentoi.””

Topi Vuori siirtyy Ässiin myös Jokereiden SM-hopeaa saavuttaneesta U20 joukkueesta. Viime kaudella 18-vuotias puolustaja pelasi runkosarjassa 45 ottelua tehoin 0+19 =19 ja pudotuspeleissä 5 ottelua tehoin 0+2. Lisäksi Topi edusti kauden aikana Suomea U19 maajoukkueessa.

””– Vuori on luotettava ja tunnollinen kahden suunnan puolustaja. Jokaisen valmentajan luottopelaaja on kehittynyt tasaisen varmasti ja saanut jalkaa oven väliin U20 maajoukkuerinkiin,” Janne Vuorinen kertoi.””

Maalivahti Topias Rovio siirtyy Ässiin Jukureiden U20 joukkueesta. Päättyneellä kaudella Topias pelasi U20 SM-sarjassa 16 ottelua torjuntaprosentilla 90,8 ja lisäksi 19-vuotias maalivahti pelasi yhden ottelun lainalla Mestiksessä Imatran Ketterässä.

””– Topias Rovio on kilpailullinen maalivahti. Hänellä on kaikki edellytyksen kehittyä seuraavalle tasolle kärsivällisellä tekemisellä ja maalivahtivalmentajamme näkevät hänellä paljon hyviä ominaisuuksia,” urheilujohtaja Vuorinen kommentoi.””

​​​​​​​Otso Ylitalo siirtyy Ässien U20 joukkueen harjoitusryhmään Oulun Kärpistä, jonka U20 joukkueessa 18-vuotias hyökkääjä pelasi 28 ottelua tehoin 1+2.

Otso pelasi kauden aikana myös Kärppien U18 joukkueessa runkosarjassa 11 ottelua tehoin 4+8 =12 ja pudotuspeleissä 7 ottelua tehoin 1+7 =8. Kauden päätteeksi Otso oli Kärppien U18 joukkueen mukana voittamassa Suomen mestaruutta.

Kauden aikana 191 senttinen nuori lupaus esiintyi myös kolmessa U18 maaottelussa, joissa tehot olivat 1+0.

””– Ylitalo on kuulunut tällä kaudella U18 maajoukkuerinkiin ja voitti juuri U18 Suomen Mestaruuden. Isokokoisena ja taitavana pelaajana, hänellä on hyvät edellytykset kehittyä ammattipelaajaksi fysiikan parantuessa,” Janne Vuorinen kommentoi.””

18.4. Karolus ”Karppa” Kaarlehto

Ässät on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen maalivahti Kaarlehdon kanssa. 25-vuotias Karolus siirtyy Poriin Ruotsin pääsarjasta Timrån joukkueesta. Maalivahti edusti kauden aikana myös Kärppiä, Jukureita sekä ranskalaista Angletia.

Kaarlehto on urallaan pelannut myös Tanskan sekä Slovakian pääsarjoissa. Kaudella 2016 – 17 maalivahti edusti Suomea U20 MM-kisoissa.

””– Kaarlehto on osoittanut viimeisien kausien aikana pystyvänsä laadukkaaseen pelaamiseen Liigassa. Hänen torjuntaprosenttinsa ovat olleet hyvällä tasolla ja potentiaali on olemassa seuraavan askeleen ottamiseen.

– Maalivahtivalmentajamme Jaakon laadukkaan taustatyön sekä arjen vaatimustason ylläpitämisellä Kaarlehdolla on hyvät mahdollisuudet kehittyä pelaajana seuraavien kausien aikana,” urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

””– Näen, että tämä on hyvä paikka mennä eteenpäin ja saan rauhassa kahden vuoden aikana kehittyä ja murtautua Liigan maalivahtieliittiin. Tarkoitus on breikata kunnolla, vihdoinkin.

– Viime kausi näytti, että Ässissä on menty oikeaan suuntaan ja tulen tänne todella luottavaisin fiiliksin,” Karolus Kaarlehto kommentoi.””

Karppa pelaa numerolla 36.

17.4. Libor ”Zábra” Zábranský

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Liborin kanssa. 22-vuotias puolustaja siirtyy Poriin Mikkelin Jukureissa, jonka riveissä hän pelasi 17 ja 15 tehopisteen kaudet. Päättyneellä kaudella Zábranský pelasi 57 ottelua tehoin 3+12 =15.

Libor nähtiin tällä kaudella myös useampaan otteeseen Tšekin maajoukkueessa. Puolustaja oli mukana myös päättyneellä viikolla Tšekin MM-leirityksessä, mutta nuoren puolustajan pelit päättyivät maajoukkueen osalta menneeseen viikkoon.

Aikaisemmin urallaan Zábra on edustanut Tšekkiä sekä U18 että U20 MM-kisoissa. Edellisellä kaudella hänelle kertyi 5 aikuisten maaottelua ja nyt päättyneellä kaudella puolustaja ylsi 7 maaotteluun.

Zábranskýn isä Libor Sr. on entinen jääkiekkopuolustaja, joka pelasi omalla urallaan pudotuspelit mukaan lukien yli 300 ottelua Extraligassa sekä myös 40 NHL-ottelua St. Louis Bluesissa.

””– Libor Zábranskýlla on nuoreksi pelaajaksi jo paljon kokemusta pääsarjoista (Tšekissä ja Suomessa), sekä Tšekin maajoukkueesta, jonka rinkiin hän on kuulunut säännöllisesti. Libor on pystynyt pelaamaan tasaisen laadukkaasti illasta toiseen sekä tekemään tulosta Liigassa kahden edellisen kauden ajan.

Hänellä on kaikki edellytykset ottaa pelaajana seuraava askel Porissa ja uskomme hänen persoonansa sopivan hyvin joukkueeseemme,” Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

””– Tulen todella innoissani Ässiin. Tunnen, että pystyn täällä ottamaan seuraavan askeleen urallani ja auttamaan samalla joukkuetta menestymään.

– Pidin todella paljon Ässien pelityylistä ja toivottavasti pystymme jatkamaan siitä ja ottamaan joukkueena seuraavan askeleen. Porilaiset kannattajat ovat uskomattomia ja odotan innolla, että pääsen pelaamaan heidän edessään,”” Libor Zábranský kommentoi.”

Liborin pelinumero on 8.

14.4. Verneri ”Venkku” Hellman

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Vernerin kanssa. Keväällä Verneri tuli ryminällä Liiga-joukkueen mukaan ja lunasti näin jatkosopimuksen. Siirtohuhuissa Hellmania ehdittiin viedä jo muuallekin. Kauden lopussa nuori puolustaja näytti myös suurelle yleisölle sitä osaamista, miksi hän herätti markkinoilla kiinnostusta.

Kypsää ja jämäkkää peliä esittänyt 190-senttinen ja 96-kiloinen porilainen päätti kautensa Ässien ykköspakkiparissa. Liiga-joukkueessa puolustaja pelasi runkosarjassa 9 ottelua ja pudotuspeleissä pelejä kertyi 8 kappaletta. U20 joukkueessa Hellman pelasi 33 ottelua tehoin 3+13 =16.

””– Hellman esitti loppukaudesta ja pudotuspeleissä erittäin kypsää pelaamista nuoresta iästään huolimatta. Oli hienoa seurata ennakkoluulotonta ja rohkeaa tekemistä. Vernerillä on valoisa tulevaisuus jääkiekkoilijana edessä ja paljon potentiaalia kehittyä. Porilaisen juniorikoulun kasvatin jatkaminen Ässien paidassa on hieno juttu,” Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

””– Tuntuu todella hienolta, että saan jatkaa kasvattajaseurassa. Olen saanut hyvää valmennusta täällä ja myös joukkueessa on ollut hyvää esimerkkiä.

– Tulevalla kaudella pitää kehittää kiekollista peliä ja lisäksi tuon joukkueeseen kovuutta ja äijämäisyyttä puolustuspäähän, Verneri Hellman kommentoi.””

Verkku jatkaa pelaamista numerolla 38.

13.4. Jami ”Betoni” Virtanen

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Jamin kanssa. Päättyneellä kaudella 22-vuotias hyökkääjä murtautui Liiga-tasolle pelaten 44 ottelua tehoin 3+5 =8.

Kolmannen polven Ässäkiekkoilija Jami Virtanen on pelannut aiemmin urallaan yhden kauden Pohjois-Amerikassa NCAA-sarjassa ja hän on toiminut myös Ässien U20 joukkueen kapteenina kaudella 2019 – 2020.

””– Jami Virtanen otti kauden aikana isoja askelia pelaajana ja pystyi pelaamaan varsin tasaisen kauden. Porilaisen jääkiekkoperheen kasvatti on positiivinen persoona ja on hienoa, että hän jatkaa kehittymistään kasvattajaseurassaan.

– Jamin parhaat vuodet ovat vielä edessä ja laadukkaalla harjoittelulla hänellä on edellytykset nousta pelaajana seuraavalle tasolle tulevien kausien aikana, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.””

””– Koen, että tämä seura on menossa oikeaan suuntaan ja haluan olla talkoissa mukana. Täällä on hyvä kehittyä ja haluan auttaa myös omalta osaltani seuraa eteenpäin.

– Haluan tuoda jokaisena päivänä oman parhaan osaamiseni arkeen jäällä ja jään ulkopuolella sekä peleissä auttaa joukkuetta voittamaan, Jami Virtanen kommentoi.””

Jami jatkaa numerolla 10.

Tästä mä sain vähän vahingossa tietää tuossa aiemmin, kun asia mulle vähän vahingossa kerrottiin ja Jami vahvisti asian. Lupasin vain olla asiasta hiljaa. Tämä on mulle toivottu uutinen.

minä ja Jami

Jami jatkaa pelaamista numerolla 10.

11.4. Nikolas ”Kola” Matinpalo

Tiistaina julkistettiin jo toistamiseen Nikolas Kola Matinpalon kaksivuotinen jatkosopimus. Alunperin marraskuussa tiedoitettu asia uutisoitiin uudestaan. Syksyllä Nikolas Matinpalon kintereillä oli muita liigaseuroja, nyt apajilla on NHL-seuroja. Matinpalon jälkeen Ässillä on julkaisematta vielä kaksi jatkosopimusta.

Tällä kaudella puolustaja pelasi Ässien paidassa runkosarjassa 51 ottelua tehoin 7+9 =16 ja pudotuspeleissä 8 ottelua tehoin 0+4 =4.

24-vuotias Matinpalo debytoi jo kauden aikana Leijonissa ja Ässien kauden jälkeen hänet valittiin mukaan MM-leiriryhmään.

– Nikolas Matinpalo on hieno esimerkki siitä, kuinka pelaaja voi kehittyä vielä myöhemmällä iällä, kun halu kehittyä urheilijana ja jääkiekkoilijana ovat huippuluokkaa.

– Kutsut maajoukkueeseen ja vahva kausi meillä eivät ole sattumaa vaan kovan työn tulos. Uskon, että ”Kolan” kehittyminen tulee jatkumaan myös tulevilla kausilla ja hänen parhaat vuotensa ovat vasta edessä”, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.

– Olen viihtynyt täällä hyvin ja joukkue on menossa eteenpäin. Meillä oli hyvä meininki viime kaudella ja uskon, että se jatkuu. On hienoa jatkaa tätä matkaa.

​​​​​​​”- Olen tehnyt paljon töitä kehitykseni eteen ja uskonut, että jossain vaiheessa se palkinto tulee. Kiekolliseen peliin pitää saada seuraavaksi kehitystä,” Nikolas Matinpalo kommentoi.

Kolan tilanne on kuitenkin muuttunut. Jos puolustaja herätti syksyllä kiinnostusta muissakin liigaseuroissa, jatkuvat hyvät otteet ja kehitys ovat tuoneet apajille useampia NHL-seuroja.

Käytännössä Kola myös lähtee tavoittelemaan NHL-paikkaa, jos kiinnostus konkretisoituu sopimukseen.

””Kuinka todennäköisenä Ässissä pidetään sitä, että Matinpalo todella pelaisi patapaidassa ensi kaudella?

”En lähde spekuloimaan. Olemme onnellisia, että saimme hänen kanssaan hyvissä ajoin jatkosopimuksen. Aika näyttää, tuoko nopea kehitys hänen eteensä jotain muuta”, urheilujohtaja Janne Vuorinen vastasi.””

Kola jatkaa pelaamista numerolla 33.

Klubitalo Sarastuksen jäsenet

Tämän tunnuksen takaa kirjoittavat Porin Klubitalo Sarastuksen jäsenet.

Vastaa

Your email address will not be published.