Kapteeni Jesse Joensuun haastattelu

/

3.2.2023 Ravintola Patasydän

Ässät vs Tappara ottelusta 20.1.2023
Jesse Matias Joensuu
*Kapteeni, vasen laitahyökkääjä
*Porin Ässät on kasvattajaseura
*Syntynyt 5.10.1987.
*Ura alkoi Ässissä syyskuussa 2003 pelissä Saipaa vastaan, Jessen ollessa vain 15-vuotias.
*Debyyttikaudella Jesse pelasi kuudessa ottelussa, mutta kaikkiaan hän pääsi pelaamaan vain yhdeksässä vaihdossa. 2004-2005 kaudella hän saavutti lähes vakiopaikan nelosketjun laidassa ja pelasi 39 ottelua tilastoilla 1 maali ja 1 syöttö.
*Kaudella 2007-2008 20-vuotiaas pelaaja lunasti odotukset ja teki runsaasti tehopisteitä vaikka Ässät pyristeli liigan häntäpäässä. Jesse valittiin myös kertaalleen SM-liigan parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.
*NHL-seura New York Islanders varasi Jessen vuonna 2006 varaustilaisuudessa toisella kierroksella numerolla 60. Vuonna 2007 Islanders lähetti valmentajan Poriin hiomaan Jessen luistelutekniikkaa yksityistunneilla.
*NHL:ssä Jesse on käynyt kahdesti. Vuosina 2008-2011 sekä 2012-2014. Tässä välissä Jesse kävi SHL:ssä kauden 2011-2012, jossa pelasi HV71:n riveissä.
*Eurooppaan Jesse palasi 2014, jossa hän pelasi NLA-joukkue SC Bernissä 2014, 2015-2016 Jesse siirtyi kaksivuotisella sopimuksella KHL-joukkue Jokereihin. Marraskuussa 2016 Jesse solmi kevääseen 2020 kestävän kolmivuotisen jatkosopimuksen Jokereiden kanssa.
*Huhtikuussa 2020 Jesse solmi kaksivuotisen jatkosopimuksen Jokereiden kanssa. Ja huhtikuussa 2022 Porin Ässät ilmoitti tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Jessen kanssa. Jessen pelinumeroksi valikoitui numero #6 ja hänet valittiin joukkueen kapteeniksi.
Maajoukkue-ura:
*Jesse pääsi keväällä 2011 maajoukkueen viimeiselle leirille ennen Slovakian MM-kisoja. Jesse ei alkuun tullut valituksi MM-ryhmään, mutta Ville Peltosen poisjäänti avasi paikan. Suomi voitti maailmanmestaruuden ja Jessekin sai kultaa vaikkei pelannut kisoissa yhdessäkään ottelussa.
*2012 Jesse pelasi MM-kotikisoissa ja oli merkittävässä roolissa mm. puolivälieräkamppailussa USA:ta vastaan, jossa hän teki kaksi maalia. Jälkimmäinen maaleista tuli vain yhdeksän sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä.
*Jesse on maininnut esikuvikseen Vjatseslav Fandulin, Saku Koivun ja Teemu Selänteen

Tavattiin Jessen kans West Areenan Ravintola Patasydämes perjantaina Ässie reenie jälkeen.

Tutustutaan Jesseen:

Me Sarastuksessa halutaa oppii tuntemaa kapteeni hiuka paremmi.

Millaine perhe sulla o?

-Mulla on avovaimo, sitten meil on kolme lasta ja tuo meil on vielä yksi koiraki.

Koira, mikä rotune?

-Portugalinvesikoira. Se o ollu oikee kiva koira.

Mikä ikäne se o?

-se on.. 19..täyttää ny neljä. Mä en oo itte mikää koira ihmine, mut avovaimo halus hirveesti, suostuin. Onneks oli hyvä koira, et ei oo ottanu päähä.

Sit kiinnostaa, et mitä sä harrastat jääkieko ulkopuolella?

-No nytte on ollu hiihto ja saunominen, aika paljo menee lasten kanssa. Sitte kesäl, jos pystyy, ni tennist. Mut sanotaa, et hiihto ja tennis on semmosseet, kun on lähellä sydäntä, mut niit ei oikei aikaa ammati takii. Ja laskettelu vielä, mut sama homma et tarvii tehdä töitä.

Laskettelu on kuitenki sit sellane, et siin voi sattuu ja tapahtuu sit semmost mikä vaikuttaa työhönki?

-Laskettelu kyl saattaa olla meillä kielletyllä listalla. Laskettelus on riski, mä oon ainaki itte huomannu, et se o hyvä reenimuoto, et siin tulee tosi paljon sitä mitä luistelus, reisiin ku jarrutellaa. Sit se on vähä erilainen, ni lihakset saa eri ärsykkeitä. Jos se ois mahdollist, ni väittäsin et se ois kiekkoilijal hyvä reenimuoto, laskettelu.

Sit se on kuitenki nii sen verra vaaralline..

-just nii.

Mä oo kuullu tuol katsomos pikkupojilt, et su poika pelaa jääkiekkoo?

-Juu. Se on tosi innokas, samanlainen höyrypää, ku isäkin.

Juu, pojat odottaa ku kuuta nousevaa et sä tuut jäälle höyrymään ja sit ne kertoo samas, et poika pelaa samas joukkuees.

-juu.

Näin ruokapöydän ääressä, mikä on lempiruokasi?

-Chicken wings, Rattiksen tai Siipiveikkojen kastikkeella. Kyl se on.

Entä herkku?

-Melkei toi sama. Herkku on sitten, pitääksen olla syötävää…

Siis sellanen millä herkuttelet? Voi se olla juotavaakin.

-Kyl mä herkuttelen oluella, siin tulee se rentoutuminen samalla.

Ei sulla ole sitten mitään sellast, ku monella on suklaa?

-Ei.

Sä et oo makeen ystävä?

-Kyl mä niit syön, mut jos mä haluun rentoutuu ni ne on noi siivet ja olut. Se ei kuitenkaa o terveellistä, mut siin on se rentoutuminen.

Nimenomaan, juu. Se on tärkeetä.

Miksi juuri tänä syksynä päätit palata Ässiin?

-Mä tota, aloin olee valmis sihen KHL:n matkustamiseen ja sitte tota, mä tein Jokereitten kans kahden vuoden sopimuksen ja sillon oltii puhuttu kotona, et yks vuosi pelataan vielä Jokereis. Iha sen korvauksen takii ja tietysti oli tosi hyvii pelikavereit joitten kans oli pitkää pelannu. Mut sit Jokerit tarjos kahta vuotta ja sit tehtii se, et se olis voinu muuten tapahtuu vuotta aiemmin.

Toi sotatilanne ei sit vaikuttanu sulla, ku sullaha loppu siel aikasemmi?

-Ei olin tehnyt sopimuksen jo paljon aiemmin. Ja tua, mä en kyl pelais enää missää muus seuras. Ei mul enää oo sellasta paloo tätä täys patasydän.

Mikä on todella hienoo, kun se näkyy tuolla kentällä just siin sun asenteessaski.

-juu. Kiitos

Seuraatko muita urheilulajeja?

-Taas, perheen takii, aika paljo vähemmä. Enne seurasi tennist ja hiihtoo tulee seurattuu ja sit nuo jalkapallo arvokisat, Stanley Cupin playoffit, mut tua ei oo mitää sellast. Mut sit ku on isoi tapahtumii, niinku hiihdo arvokisat, olympialaiset, Stanley Cupin playoffit ja futiksen mm-kisat, futikse em-kisat.

Tost tulee lisäkysymyksen mielee, et mikä o futikse mm-kisoissa sun suosikkimaa?

-Mul on ollu Saksa aina. Sen takii, kun Saksa pelas sillon 06-14 maailman hienointa jalkapalloo mun mielestä vaikka ne voittikin vaan yhden mestaruuden. Siittä jäi Saksa.

Sitte, jonai päivänä ura loppuu, ikävä kyllä. Oletko opiskellut jollekin alalle, jonne jääkiekkoilijan urasi jälkeen suuntaat?

-En oo opiskellu muutaku ylioppilaaks, mutta kyl mä aattelin tätä tai kiinnostais tehdä tätä seuratyötä. Sen mä tiedän, et ku ura päättyy ni sit täytyy heti niinku mennä työelämään. Ja toivotaa se olis täs seuratoiminnas. Esimerkiks toi urheilujohtaminen kiinnostaa, mut katotaa mitä se on. Sithän sen tietää, kun alkaa tekemään, et mikä oikeesti kiinnostaa.

Et mihin se palo sit on…

-Nii.

Koska se täytyy kuitenki olla. Sul on kuitenki hyvä toi pohja kuitenki, et sulla o Ässis arvostusta

-Juu ja sanotaa, että jos sä pelaat jääkiekko, ni sä opit toimimaan ryhmässä. Niin töihinhän pääsee ja töissä varmaan pärjää, mut mihin on se suurin intohimo, niin se on se suurin kysymysmerkki.

Sit mielenkiintone kysymys taas. Jos et olis saanut uraa jääkiekkoilijana, niin mitä tekisit?

-Pelaisin jalkapalloa tai olisin ollu opettaja tai sit varmaa noi tollaset yhteiskunta-asiat olisi kiinnostanut.

Elikkä tota voi olla jonku näköne yhteiskunta-alaki tulossa uran jälkee.

-On mahdollista. Katotaa. Koskaan ei tiedä.

Mut niist ei tarvi puhuu vielä, ku sähä et lopeta vielä hetkeen?

*Jesse naurahtaa*

Millainen on sun jääkiekkoilijan arki?

-Hyvä kysymys. Se on aamupuuro ja treenit, oli ne kui pitkät tahansa. Lounas, sit yleensä lasten harrastukset. Päivällinen, sitähän se on. Sit o kaks treenii päiväs. Ne on aika rankkoi. Sillon ei voi mennä kotii lepäämään, kun jos sä meet niin oot nii loppu. Sillo pitää pitää kroppa käynnis.

Nii, nyt ei oo kauden aikana kaksii reenei päiväs

-Ei oo ei. Nuorilla o joillai.

Onks teil vapaaehtosii jäitä?

-Juu on.

Käyks niis porukkaa?

-Kyl niis. Joilleki ne ei oo vapaaehtoisia. Esimerkiks nuoremmille ne ei aina oo vapaaehtosiaa. Esimerkiks iltajäät. Nytki esimerkiks kaks peliä kahtee päivää, aika monel on nukahtamisongelmia pelin jälkee. Jo KooKoo pelin jälkee. Sit siin tulee kaks todella huonoo yötä, ku me tullaa pois tuolt Mikkelistä. Ni ei hirveesti voi harjotella, et sereissun HPK peli o taas hyvä. Vaik se kuulostaa selittelyltä, niin jokaisen pitää se ite kokee.

Teillä oli suhteellisen lyhyet reenit tänää?

-Kyllä kyllä.

Ässät siis pelas viikolla 5 kolme peliä, joista tiistaina oli Kouvolassa peli ja keskiviikkona Mikkelissä. Lauantaina oli jo HPK kotihallissa. Tähän Jesse keskustelussa muutamaan kertaan viittaa.

Millai tota, ku ku teil oli kaks pelii peräkkäin, ni tälläi harjaantuneesee silmää se näytti vähä tahmeelt toi Jukuri pelin alku. Ni vaikuttiko se KooKoo peli siinä?

-Tottakai se vaikutti. Ei pysty täysin nollaamaan. Siinä tehdään ihan hemmetisti töitä ja sit täytyy aina muistaa, et sielt tulee vastustaja joka on mun mielestäni aika hyvä, mun mielestäni hyvä kotijoukkue, joka on levänny, joil o tosi vaikeet, jotka tietää et meen täytyy just tää peli voitettaa. Nii eihän tää olis Liiga eikä mikää, jollei meil ei olis isojakin vaikeuksia Jukureita vastaan aluks. Koska ne yrittää ihan tosissaan, siks se on vähän sellast selviytymistä. Mut mun mielestä me, no tuloksellisesti ainakin me onnistuttiin siinä selviytymisessä. Vaikka ne välillä saikin vähän liian hyviä paikkoja.

Ja tollai blogii pitämäl, ku mä pidän niin sanottuu reaaliaikast blogii Sarastuksen blogiin. Nii tota paljo jäähyjä tuli taas täl kertaa

-juu.

Mut se, et millai te tota, tietysti siin on omansa nää tuomareitten, tuomarit osaa jossai peleis kattoo vähä vääri.

-Jotkut pelit menee tuomareillakin vääri. 60 pelii, ni kyllähän sä saat sen jäähymäärän minkä oot sit ansainnutkin.

Sitte onko sulla jotain pelipäivän traditioita?

-Ei oo mitää sellasii pahempii taikauskoi, et kamat päälle samassa järjestyksessä. Ja  sitte sanotaa, et 2h – 1.5h ni sen välin on kiva heittää vitsii ja tarinaa jätkien kans ja sit lähtee siit alkuverryttelyy. Uskon, et uran jälkeen sitä tulee kaipaamaan, ku pelipäivänä sä oot kopissa. Et ei tartte alkaa viel alkuverryttelee, ni et se o sellane rentoutuminen.

Sitte tota ketä o teijä joukkuee huumorimies?

-Sanotaan, et Matinpalo. Se yrittää eniten.

Kuka onnistuu enite?

-Ei, Matinpalol on sellanen hyvä piristysruiske, koska se on nuori ja leijuu sillee hyvällä tavalla. Häne äänes kuuluu ja se on hyvä. Sanotaan kans et  Miksalla (Järvinen) on. Sil on sellanen hyvä itseluottamus niihin omii vitseihinsä.

Mää jotenkin uskon sen.

-Joo se ja Matinpalo.

Jos olisit joku eläin, niin mikä eläin olisit?

-Kotka.

Onks mitää selityst

-iha vaa lentäminen ja sit se et sillä ei oo lintuvihollisia. Se on isoin lintu ja se vaa saalistaa. Se on päällikkö.

Yllättävää, ku säkin oot sellane päällikkö.

Jesse ja fani, poikani Kim

 Mikä merkitys faneilla on sulle?

-No täällä se on kasvanu. Enemmä ehkä mitä normi. Mitä pidempää tässä on uraa mennyt, niin oon huomannut että se ei oo se laji mikä mua on täs eniten. Vaan se kaikki tunnelma, se niinkö kilpailu, voittaminen ja se pelikavereitten kans jakaminen. Sitten ku oli tyhjii hallei, ni kyllä se, se oli sellanen hyvä muistutus et ei tätä pelattas ilman niit fanei. Ei tyhjis hallei vaa ole mitää järkee. Pelataa 60 pelii vuodessa, meil kaikille tulee niin monta pelii ku sua ei kiinnosta. Joilleki enemmän, joilleki vähemmä. esimerkiks  tänä vuonna oon saannu aivan hirveitä motivaatioita, mulla on muutenkin sitä, sellasia piristeitä tonne johonki aivolohkoon, kun sä näät ne fani. Yksi fani on hyvä esimerkki, ko sä näät sen ja annat sen kaa nyrkit ennen pelii. Joka peli se on tuol noi alkuverryttelyis, et sä oikeesti tajuut et mä en pelaa vaan ittelleni. Mä pelaan myös kaikil näil jotka tulee kattoo ja se on näil muil ihmisil yht iso juttu, ku meil pelaajille. Et tota, me ollaa onnekkaita et meil on fanit, mitä ne on vaik verrattuna kahtee viime paikkaa missä oltii pelaamas. Kyllähän me saadaa etu faneista verrattuna tosi moneen joukkueeseen. Jukurit pelaa himas 1500 ihmisel, verrattuna me pelataa 4000 tai 6000, ni kyllähä se lisää sitä meidän energiaa vaik me kui leikittäis ammattilaisii ja aina ollaa sillee kovaa jätkää. Kyl se tulee sillee helpommin, kun on 6000 henkee, tai ku 1500.

Aasinsilta viime lauantaihin, kun oli sali täynnä

-Niin no monihan on siittä jutellu ja nauttinut siittä tosi paljo, mut se on sit esimerkki siittä, et pitää pyrkii keskittyy niinkö siihe suorittamisee, et jos sä lähet vaa miettii sitä et halli täynnä ni se voi men se peli ohi. ja me olla sit kuitenki se pääosan esittäjä. Hyvin paljon riippuu kaikkien ihmisten fiilikset siittä miten me ollaan esiinnytty.

Kuinka hyvin pelin tiimellyksessä kuulee jäälle yleisön?

-Todella hyvin

Sillonki ku on tyhjempi halli?

-Nii sillon ehkä yksittäisemmät huudot mut kyllä se kuuluu ja sen huomaa sen pauhunan. taas verrattuna esim keskiviikko ja mikkeli mitä meil on ollu täs.

Miltä se niinku tuntu ku oli kaks isoo ryhmää mitkä hoilotti koko pelin ajan? Katsomos tuntu, et Ilves fanit vei iha täysi huudollaa. Ne oli kuitenki kaikki mukana ja huusi ja pomppi. Vai me oikee latauduttii ja tiedettii, et niit tulee paljo. Ni jäätii jalkoihi.

Ipa (Ilves) fanithan laulaa ja siis jotku varmaan tykkää siittä, mikä on todella hienoo, et heil on se laulu ja se pauhu periaattees koko aika. Mutta tässä hallissa pelanneena ja kuulleenakin näitä meidän ulkomaalaisia tai ketkä ei oo tääl ennen ollu, ni ne reaktiot pelitapahtumiin ne on sit vahvempii. Et sanotaa, et mentäs täytee Nokia Areenaan nyt ja Ilves fanit laulaa. Ni onhan se aivan mahtavaa. Mut se on sit sellast koko ajan. Et sit jos jotain hyvää tapahtuu, ni se ei sit nous sellasen piikkin. Ku tääl taklaus tai purkamine tai blokki, ni se kohahtaa. Sillo siit tulee sellasia euforia tunteit. Täälä on hyvä äänentoisto, täälä ku huutaa se kaikuu aika hyvin.

Eli ne katsojien pettymyksetkin kuuluu.

-Kyllä. Kyl ne kuuluu joo.

Ku annetaa välil aika rajuuki palautetta?

-Juu

On tullut nyt huutona, lauluna ja tekstinä tää Revi, Raasta, Runno, eli mitä pidät sloganista?

-Iha kiva juttu. tietysti ois kiva ku osais pelata vähä jotai muutakin, mutta kaikki tollaset jutut on aina kotiippäi. On sit kenen tahansa naama tai mitä tahansa tollassii jää. Tuol kopis jos jollai on hyvä lempinimi ja sen kaikki tietää, ni ei oo liian steriilii tää toiminta.

Se on sitä mitä sä osaat ja siitä porilainen rakastaa ja oikeesti se saa yleisön syttyy. Ja kun sen tietää, et sitä tulee joka pelissä. Se ei oo vaan se, et joskus tulee. Vaan joka pelis. Se on hienoo.

-Siin on ainoostaa vaan se yks haaste, se on se jäähyttömyys varsinkin nykypäivänä. Muute vois vetää ihan hulluna.

Enemmä mä pelkään täl hetkel sitä, et sää loukkaat ite joku kerta. Mä välitä pelaajist nii paljo, et välitän millai teijän käy.

-Juu

Ku sää tiedät, et mä seison tuol aina, ni miltä tuntuu ku fanit odottaa pelin jälkee ulkona, tuli voitto tai tappio?

-mun mielest se on vähä sama, kun mitä käytiin siinä et mitä fanit merkkaa et tota, se korostaa sitä. se lisää motivaatiota. Kyllä se näkyy tonne kentälle. sitä paljonko se näkyy, niin sitä ei pysty mittaamaa. Mut se on aina muistutus siit, että tämä ei ole normaali työ. Et täs me tehdää isolla ryhmällä tärkeit juttui. Sillai sen voi mun mielest tiivistää.

Sitä me ollaa ajateltuki, siks me ollaa aateltu et tärkee seisoo tuolla myös tappion hetkellä, keli mikä keli. Ni me seisotaan siellä. Me halutaan näyttää teille, että se tuki on aina.

Otteluohjelma on tiivis, niin miten saat kasattua henkisesti itsesi seuraavaan peliin?

-se on haaste. tänä vuonna se on ollu helpompaa, ku pelaa kotiseuralle. mulla on vastuu nyt, kun oon kapteeni. se motivoi, että vaiks ei joskus olis täydellinen olo. niin sitä ei saa muille näyttää. aikasemmin uralla se on sellanen meidän pelaajien yks iso haaste, mist hyvin vähän puhutaan. koska me ollaan kaikki ihmisii ja jos ajatellaan montako liigapelaajaa täs on. 15 joukkuet, sanotaa, et jokaises 25 pelaajaa. siihen mahtuu todella paljon erilaisia ihmisiä, siihen mahtuu todella paljon erilaisia elämäntilanteita, se et sä oot 60 pelis aina sellanen robotti et tänää mennä. se on ihan mahdottomuus. mut sit ku tää on kilpailuu, ni se joka pystyy saamaa ittestäs irti ja pystyy lataamaa, ni ne tulee pärjäämään ja pelaamaan hienoi urii. Karri on siit meil itse asias alkukaudest puhunu ja se oli hyvä ku se, en tiiä mitkä ne numerot oli, mut sanokse joku pelaa 40 pelii hyvin ja 20 huonosti eikä oo parhaimmillaa, ni jos pystyt nostaa kolme – viis hyvää pelii sitä, se on jo aika iso. ku pelaat 45 hyvin ja 15 huonosti, ni se on jo hyvä motivaatio. et ei voi odottaa sitä, et joku pystyy pelaa 60 pelii todella hyvin.

Toi varmasti kiinnostaa senkin vuoks meitä kävijöitä, kun meitä on mielenterveyskuntoutujia tuolla. Niin just se henkinen kasaaminen.

-Valmistautuminen, fyysinen valmistautuminen on aika hyvä ja mun mielestäni sellanen tärkein juttu. jos oot fyysisesti valmistautunut, niin sä tiedät takaraivossas, et sä oot tehnyt saman mitä hyvää pelii ennen. mä oon antanut sille mahdollisuuden, se tuo itseluottamusta. jos tiedät ettet oo fyysisesti valmistautunut hyvin, sulla ei oo oikein sellaista selkärankaa, tukirankaa, mihin tukeutua.

Pelaatko pleikkarilla, jos pelaat, niin pelaatko Änäriä? jos pelaat, niin mikä joukkue.

-En pelaa. ei pysty.

onko kuitenkin Änärissä joku joukkue, jota kannatat?

-Sanotaan näin, että mä nyt sit poikani takia kannatan Artturi Lehkosta ja Mikko Rantasta. Toi oli nyt aika surkee vastaus, ku hypätää Stanley Cupin voittajiin. Hänel on Colorado nyt niin semmone tärkee joukkue. Määki oon Colorado fani. Mut ei mul sillee. Suomalaisii mä kannata.

Seuraaksää Kotkaniemee, Armiaa?

-Tottakai. porilaisii enemmän. Mut enemmä sillai suomalaisii, ei se sillai niinkö. totta kai porilaisiiki, mut hyvin pienellä etusijalla.

Mikä on paras muisto uraltasi?

-(pitkä hiljaisuus) emmä osaa sanoo, kun en oo mitää sillee voittanu. mut tulee mieleen noi maajoukkue, ku vaikken pelannukkaa ni se voitto ja sillon ku päästii puolivälierii ja puolivälierist jatkoo ku mä tein ne maalit mut. kyllä mulla nyt ja uran jälkee tulee olee tärkeempää se et sai pelat näi pitkää ja pelikaverit ja kaikki se lätkän ulkopuolinen sanotaa koppi ja pelireissut bussis ja kavereitte kans oleminen, se et on saanu tehdä tätä näi pitkään. Kaikki pelin ympärillä tapahtunu.

huonoin muisto?

-kyl huonoin muisto on se kauden hiipuminen, kun se mestaruus mahdollisuus on mennyt ni kyl ne on niitä huonoi muistoi. sit loukkaantuminen, kuntouttaminen, se ettei pääs pelaamaa. ni ne on niitä mut kauden päättymiset se et mee joukkue hiipuu, hävitää viimene peli, se on niinku se.

Mut nyt ei oo hiipumise merkkei.

-Ei, ei. Se on iha turha miettii nyt mitää merkkei hiipumisest.

Niinku mä oon sanonu jo monen pelin jälkee, ni mestaruusjuna on lähteny käytii.

-Juu-u.

Vielä viimeiseksi, onko sulla terveisiä klubitalon jäsenille:

-Mä uskon, että liikunta, punttisali ja ihmissuhteet. Siel on mielenterveyskuntoutujii, ni mieli on uskomattoman hauras ja mielenkiintoinen. Ja sitkun se alitajunta alkaa sieltä jotain syöttämään ni se on aika paha juttu, kun sitä ei voi varmaankaan aina kontrolloida. Mutta kaverit, ihmissuhteet ja liikunta, urheileminen, punttisali. Nyt ehkä vähä luonto. Liiku ja tapaa ihmisiä.

Kiitos, hyvät sanat.

Ja kauden jälkeen nähdään klubitalolla?

-No ni.

Klubitalo Sarastuksen jäsenet

Tämän tunnuksen takaa kirjoittavat Porin Klubitalo Sarastuksen jäsenet.

Vastaa

Your email address will not be published.